Last news in Fakti

15 Декември, 2023 18:01 2 466 0

Threads вече работи в Европа

  • threads-
  • европа-
  • приложение-
  • meta

Приложението на Meta може да бъде използвано

Threads вече работи в Европа - 1

Социалната мрежа Threads, собственост на Meta, вече е достъпна в Европа. Пусната преди това в Обединеното кралство и Съединените щати миналото лято, Threads бързо набра 100 милиона регистрирани потребители в рамките на първата си седмица. Достъпът до Threads е както за регистрирани, така и за нерегистрирани потребители, а потребителите на смартфони могат да изтеглят приложението от Google Play и App Store.

Поддържайки тясна връзка с Instagram, Threads изисква акаунт в Instagram за публикуване на постове. Интеграцията между двете приложения е широка, като позволява безпроблемно споделяне на истории, директни съобщения или дори публикации в Instagram. Прехвърлянето на съдържание от Instagram в Threads обаче е малко по-малко интуитивно.

Едно забележително предизвикателство в Европейския съюз е свързано със спазването на нормативната уредба, по-специално Закона за цифровите пазари. Въведен, за да отговори на нуждата от "равнопоставеност" и да ограничи потенциалните злоупотреби на големите технологии в полза на собствените им платформи, Meta има срок до март 2024 г. да се справи със сложните връзки между Facebook, Messenger, Instagram, а сега и Threads.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА