Last news in Fakti

21 Декември, 2023 10:56 2 990 1

Мистериозна промяна на Android Auto позволява нови икони на началния екран

  • android auto-
  • промени

Няколко потребители потвърдиха в дискусионната тема в Reddit, че виждат и новите икони, въпреки че засега функцията изглежда полуготова

Мистериозна промяна на Android Auto позволява нови икони на началния екран - 1

Google рядко говори за промените, които пуска за потребителите на Android Auto, освен ако не е нещо наистина голямо, но мистериозната настройка, която се появи напоследък, може да бъде или дългоочаквана актуализация, или грешка, която трябва да стане функция.

Екранна снимка, публикувана в Reddit от собственик на Samsung Galaxy S10e, показва, че Android Auto вече не използва иконите на приложението по подразбиране, а тези, разработени от Samsung и налични на мобилното устройство. Познатият дизайн на Samsung замени всички икони, включително за приложенията.

Не е ясно какво е задействало промяната, но актуализирането на Android Auto до най-новата версия не прави разлика. Най-новата версия на Android Auto е 11 бета, а т.нар. стабилна версия вероятно ще се появи в началото на новата година.

Няколко потребители потвърдиха в дискусионната тема в Reddit, че виждат и новите икони, въпреки че засега функцията изглежда полуготова. Android Auto само „импортира“ дизайна на стоковата икона от мобилното устройство, като игнорира пакети на трети страни, инсталирани от потребителя.

Въпреки че не е ясно дали това е грешка или планирана промяна, импортирането на стандартните икони на телефона може да бъде първата стъпка към по-амбициозна актуализация на Android Auto, за да поддържа мобилното устройство и информационно-развлекателната система в синхрон.

Google може да планира по-последователен преход от мобилното устройство към главното устройство на колата и предлагането на подобен външен вид може да бъде част от стратегията.

Неотдавна Google беше забелязан да тества нови функции за тапети за потребители на Android Auto. Компанията може да позволи на потребителите да синхронизират фона на мобилното устройство и екрана на Android Auto, позволявайки един и същ тапет да бъде активиран на телефона и в колата. Предлагането на подобен пакет с икони може да се приведе в съответствие с тази стратегия.

Google обаче трябва също да разработи поддръжка за пакети с икони на трети страни, тъй като в противен случай функцията няма да работи според очакванията, което в крайна сметка нарушава целта на компанията за пълна последователност при превключване на устройствата. Освен това, не всеки е голям фен на заоблените икони на Samsung, така че предлагането на опция за деактивиране на функцията е задължително.

Работата на този фронт все още е в началото си, въпреки че стратегията на Google е възможно най-мистериозна. Всички тези промени може да са просто грешка, макар че се съмняваме, че случаят е такъв, особено след като иконите за роуминг се съгласуват перфектно с плана на Google да направи прехода между устройства по-безпроблемен.

Не е ясно дали Samsung е единственият OEM, поддържан от новото поведение на Android Auto, тъй като други производители на устройства също предлагат персонализирани дизайни за икони на приложения на мобилни устройства като част от техните операционни системи Android.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм,да,аз съм.

    4 1 Отговор
    Аз,като най-обикновен човек от бедно село,махнах всичко от Гугъл.Отключих бутлоудъра на Самсунга,качих оупън сорс ОС Lineage OS 20.0,ИНСТАЛИРАМ САМО оупън сорс приложения,доказали се като безопасни за личната ми кибер сигурност.И те така.Бойкот на наглите корпорации.