Last news in Fakti

25 Декември, 2023 11:30 3 842 11

Безжично зареждане на електромобили (ВИДЕО)

  • tesla-
  • безжично зареждане

Tesla разработва нова технология

Безжично зареждане на електромобили (ВИДЕО) - 1

Безжичното зареждане отдавна е нещо обичайно в мобилната индустрия, но все още не е достигнало електрическите автомобили. Това обаче може скоро да се промени. Един от представителите на Tesla наскоро намекна за предстоящото пускане на такъв аксесоар за електрическите автомобили с марка Tesla.

В интервю за YouTube канала Jay Leno's Garage, главният дизайнер на Tesla Франц фон Холцхаузен потвърди, че компанията работи върху безжично зареждане в автомобила. Според него принципът на работа на подобен аксесоар малко се различава от технологиите, използвани в подобни решения за смартфони.

Станциите обаче ще работят на същия принцип като при мобилното зареждане Qi. Магнитното поле създава променлив ток върху приемната бобина, а оттам се влива в батерията.

„Работим върху индуктивно зареждане. Вече няма да е необходимо да свързвате колата с кабел. Просто спирате на място в гаража си и колата започва да се зарежда“, казва дизайнерът.

Tesla започна да работи върху безжичното зареждане, когато купи стартъпа Wiferion, който беше фокусиран върху тази технология. През март тази година Tesla показа за първи път как може да изглежда нейното „гаражно“ зарядно устройство, но времето за появата на комерсиална версия на подобен аксесоар и цената му на дребно все още не са обявени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тва са мижави изобретения

    4 15 Отговор
    А в русия пък, изобретиха всеунищожаваща бомба, която да унищожи човечеството ако загубят в Украйна. Ей това е изобретение!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Гост

    17 4 Отговор
    Топките на тесларя стават твърдо сварени от магнитното поле.
  • 3 Ами

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тва са мижави изобретения":

    Браво на руснаците, крайно време е земята да се отърве от паразита наречен човек

    Коментиран от #5

  • 4 И за какво е

    8 2 Отговор
    всичко това, да зареждаш телефон е едно, а тук токовете са с 2-3 порядъка по-големи. За това,че те мързи да излезеш от колата и да включиш щепсела?!
  • 5 Не помня чия

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    беше тази мисъл, цитирам по памет. "Като бях млад смятах, че светът трябва да се промени, след известно време разбрах, че някъде е добре и трябва моята страна да се промени. Поостарях и видях, че в моя град има нужда от промяна, а и в моето семейство също. Сега вече разбрах, че промяната е трябвало да започне от мен самия."
    Та и руснаците да започнат от тях си.

    Коментиран от #8

  • 6 Ами

    11 2 Отговор
    излишна загуба на енергия, нищо полезно.
  • 7 революционер рационализатор

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тва са мижави изобретения":

    А пък Тезла СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО извадиха на бял свят една от технологиите на Никола Тесла. Чудесата на другаря Мъсковски не свършват!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 главният дизайнер на Tesla

    0 0 Отговор
    Франц фон Холцхаузен да си погледне пикапа че племеника ми на 6г рисува по добри коли.