Last news in Fakti

28 Декември, 2023 11:30 3 069 6

Властите в САЩ се смилиха над Apple

  • apple-
  • apple watch-
  • часовник

Компанията получи временно разрешение да внася часовниците си

Властите в САЩ се смилиха над Apple - 1

В сряда Федералният апелативен съд на САЩ уважи спешното искане на Apple за временно спиране на заповедта за изключване на вноса, издадена от Комисията по международна търговия (ITC) срещу Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2. Apple потърси намесата на съда, след като подаде жалба след по-ранно решение, според което пулсовият оксиметър на някои модели Apple Watch нарушава патенти, притежавани от Masimo.

Заповедта влезе в сила на 25 декември, след като изтече срокът за преразглеждане от страна на президента, без да бъде наложено вето от президента Байдън. В отговор Apple изтегли засегнатите часовници от магазините си. Апелативният съд спира действието на забраната, докато разглежда искането на Apple за по-продължителна пауза по време на процеса на обжалване.

ITC трябва да отговори до 10 януари. Въпреки решението на Белия дом да не се намесва, Apple проучва алтернативни решения, включително инженерни усилия за осигуряване на отчитане на кислорода в кръвта, без да се нарушават патентите на Masimo, въпреки че успехът в това отношение е несигурен.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сащисан кравар

    15 2 Отговор
    Патенти, матенти, никакви закони не важат, ако си кравар на краваря е разрешено всичко!
  • 2 Знайко

    21 1 Отговор
    аууу, каква хубава новина....значи ако си айпъл имаш право да крадеш интелектуалната собственост, даже след жалба, ти дават възможност да продължиш да крадеш , за да имаш след 3 месеца пари да платиш обезщетенията на окрадения!
    Страхотна логика!....както казваше Ники Кънчев.
    Фащ почнаха да плюят на собствената си идеология , за да спасяват фирмените крадци!

    Коментиран от #3

  • 3 Мхммм

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Знайко":

    Аз отдавна казвам че ейпъл и сащ действат противно на всеобщото схващане за демокрация.
  • 4 Алексей Петров

    1 5 Отговор
    Апъл е бетон

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.