Last news in Fakti

8 Януари, 2024 17:00 2 877 6

Xiaomi SU7 може да остане ексклузивен за Китай

  • xiaomi-
  • su7-
  • електромобил-
  • китай

Компанията предприема предпазлив подход

Xiaomi SU7 може да остане ексклузивен за Китай - 1

Xiaomi EV, автомобилното подразделение на китайския технологичен гигант Xiaomi, си е поставило амбициозна цел - неговите автомобили да се движат по улиците на целия свят. Въпреки това, по време на неотдавнашна сесия за въпроси и отговори в Weibo, Xiaomi EV отговори на запитванията относно глобалната наличност на първия си модел, Xiaomi SU7. Компанията уточни, че в момента основният ѝ фокус е върху вътрешния пазар в Китай. Въпреки че има глобални стремежи, Xiaomi EV изглежда възприема предпазлив подход в краткосрочен план.

Навлизането в автомобилната индустрия започна през март 2021 г., когато Xiaomi обяви значителна инвестиция в размер на 1.30 млрд. евро в своето автомобилно предприятие, като през следващото десетилетие се ангажира с 9 млрд. евро. Основателят и главен изпълнителен директор на Xiaomi, Лей Джун, изрази силен оптимизъм по отношение на успеха на първия автомобил на компанията, като подчерта ангажимента за победа в тази област.

Въпреки амбициите си, Xiaomi EV не разкрива важни подробности. Макар да представи Xiaomi SU7 и да сподели спецификациите му, компанията се въздържа от разкриване на подробности за цените. Това е критичен аспект в индустрията на електрическите автомобили, където ценообразуването може значително да повлияе на успеха на марката.

Забележителен аспект от стратегията на Xiaomi е стремежът ѝ да бъде сред петте най-големи световни автомобилни производители в рамките на 15-20 години. Лей Джун си е поставил амбициозната цел до 2024 г. компанията да стане ключов играч в сектора на интелигентното шофиране. Постигането на тази цел обаче е свързано с трудности


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туй нещо кърти мивки

    8 2 Отговор
    Гледах го ко прай само в многоетажен, нагъчкан паркинг. Не е истина.
  • 2 Брюкселската зелка

    15 0 Отговор
    Тея затриха Нокия, Ериксон, Филипс, HTC....от към телефони. Ся са на път да направят БМВ, Мерцедес, Рено....ретро екзотики без пазарен дял

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коприна

    2 0 Отговор
    За да не им го изкопират.
  • 6 Германофил

    1 4 Отговор
    Тези все едно преписват от ВАГените. Ще това, ще онова, глобални концепции, многогодишни стратегии, пазари, мамари, но всичко това ще е малко по-после. Засега, гледайте какви хубави картинки и прототипи имаме. Добре, че не хабят хартия за всичките небивалици, с които пълнят новините.