Last news in Fakti

9 Януари, 2024 11:50 1 497 5

iPhone оцеля след падане от злополучния полет на "Аляска еърлайнс"

  • iphone-
  • apple-
  • аляска еърлайнс

Смартфонът е в отлично състояние

iPhone оцеля след падане от злополучния полет на "Аляска еърлайнс" - 1

Полет 1282 на Alaska Airlines привлече вниманието на международната общественост, когато по време на излитането му по вътрешен маршрут между Портланд, Орегон, и Онтарио, Калифорния, панел на самолета Boeing 737 Max 9 внезапно се отдели, в резултат на което в кабината се понижи налягането и предмети бяха изсмукани във въздуха. Сред изхвърлените предмети е и iPhone, открит от Шейнатан Бейтс, дизайнер на игри и разработчик на .NET приложения, по време на разходка. Бейтс незабавно предал намерения телефон на Националния съвет за безопасност на транспорта (NTSB) - агенцията, която разследва инцидента.

Забележително е, че въпреки че е преживял силен удар от самолета на височина около 5000 метра, iPhone-ът е оцелял при падането. Единствената забележка е при порта за зареждане, вероятно след като смартфонът е бил засмукан, докато е бил зареждан.

Found an iPhone on the side of the road... Still in airplane mode with half a battery and open to a baggage claim for #AlaskaAirlines ASA1282 Survived a 16,000 foot drop perfectly in tact!

When I called it in, Zoe at @NTSB said it was the SECOND phone to be found. No door yet😅 pic.twitter.com/CObMikpuFd

— Seanathan Bates (@SeanSafyre) January 7, 2024За модела Boeing 737 Max 9 някои авиокомпании, избират допълнителни седалки, което налага използването на повече врати за аварийни изходи. В този конкретен случай отлетелият панел е бил на мястото, където би трябвало да се намира вратата за авариен изход при самолети с увеличен брой места. Икономичното решение на Boeing за авиокомпаниите с по-малко места, като Alaska Airlines е да замени вратата за авариен изход с цял панел, който в случая изглежда не е закрепен достатъчно добре. Разследването на NTSB продължава и се очаква с напредването му да се появят допълнителни подробности за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    3 2 Отговор
    А собственика на телефона жив ли е?
  • 2 Мим

    3 3 Отговор
    Телефона здрав,ама колко човека е имало в този панел и са отчетени в небитието....
  • 3 Бу Бу

    10 0 Отговор
    Коментиращите, пишете само за да пишете. Първо се информирайте за какво става дума, и после пишете. Самолета е кацнал и НЯМА жертви и ранени.
  • 4 Гйолйх

    2 0 Отговор
    Отивам да си купя такъв.
  • 5 Късметлията

    2 0 Отговор
    Еха и аз го искам
    Някои желаещ да ми го подари ...?