Last news in Fakti

14 Януари, 2024 11:30 1 370 0

Телефонна кабина за холографски разговори (ВИДЕО)

  • холограма-
  • телефонен разговор

Иновацията е дело на компанията Holoconnects

Телефонна кабина за холографски разговори (ВИДЕО) - 1

Holoconnects разработи оригинално устройство, което прилича на телефонна кабина, вътре в която има реалистична холограма на събеседника или предварително записан цифров аватар. Журналист от ZDnet изпробва новия продукт в работата си, като публикува впечатленията си във видео.

Кабината Holobox, захранвана от AI алгоритми, показва холограма на човек на всеки край на "жицата". За да получите висококачествена картина, потребителят трябва да е добре осветен и да стои на бял фон. За изобразяването на холограмата отговаря 86-инчов дисплей с покритие против отблясъци, а за звука - двойка високоговорители.

Журналистът разговаря с главния изпълнителен директор на Holoconnects Андре Смит, който е на 10 000 км разстояние и отбеляза, че Holobox наистина създава уникален ефект. В същото време самият той не е добре осветен, така че събеседникът му не вижда висококачествена холограма, а нещо подобно на обикновен видео разговор чрез Zoom.

За да работи с Holobox, джаджата има нужда само от електрически контакт и достъп до Интернет. Според разработчиците устройството вече се използва от ООН, УНИЦЕФ, Nike, BMW, Vodafone Deloitte и T-Mobile. Цената и началната дата на продажбите на дребно на устройството все още не са обявени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА