Last news in Fakti

16 Януари, 2024 18:55 3 438 10

Ето къде може да е новата станция на Tesla у нас

  • tesla-
  • supercharger-
  • зарядна станция

За момента от компанията разглеждат Велико Търново

Ето къде може да е новата станция на Tesla у нас - 1

Tesla обмисля с възможността да разшири своята мрежа от зарядни станции Supercharger в България, като насочва вниманието си към потенциалното строителство на нова станция в града Велико Търново. В момента компанията вече разполага със зарядни станции в София и Пловдив, а също така има станция в процес на изграждане в Бургас. Въпреки, че Велико Търново все още се обмисля като следваща локация, този град може да се присъедини към списъка от градове с Tesla Supercharger станции в България.

Решението за разширение в нов град е основано на гласовете на общността. В момента на писането на този текст, Велико Търново заема 15-то място в класацията с около 1800 гласа. Важно е да се отбележи, че решението на Tesla зависи от ангажираността и интереса на гласувалите.

Преди това, посредством подобни гласувания, бяха номинирани още два български града - Русе и Варна. Въпреки че те не успяха да съберат толкова гласове, както се налагаше, съобщението на Tesla за решението да разгледа Велико Търново подчертава стремежа на компанията да обхване възможно най-голяма част от страната си със зарядни станции, осигурявайки удобство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    2 13 Отговор
    И Варна,и Русе са градове с преобладаващо циганско население,а избора на Търново е стратегически.Далеч от НАТОвски обекти,чиито координати са в безаналоговите бойни глави.Пръц
  • 2 Гост

    3 3 Отговор
    Ако на правят във Велико Търново и в Стара Загора ще покрият голяма част от маршрутите по които се минава от София за морето и обратно. Все пак се предполага, че голямата част от собствениците си зареждат колите вкъщи и им трябва Supercharger докато пътуват от едно място на друго.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Суперчарджъра в Търново покрива маршрута Букурещ - Търново - Маказа или Истанбул ! Бройките Тесла само в Букурещ са двойно на тези в цяла България , а и българските няма да са недоволни !
  • 4 Право на мнение

    1 0 Отговор
    Нямам нищо против да изградят още 100 такива стнции, но според мен има една локация която е пропусната и не разбирам защо. Това е на магистрала Тракия където се пресича с първостепен републикански път Русе - Маказа /Е85/. На 6км южно от Стара Загора. Нито зарядна станция там, нито краипътно заведение или
    бензиностанция. Почти наполовината на пътя от София за Бургас и Русе до Маказа. Това е и най - натоварененото кръстовище на магистрала Тракия в Централна България между Северна и Южна България.

    Коментиран от #6

  • 5 Домакин

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Теслите се зареждат на всяка една зарядна станция без проблем, на ОМВ, Шел, Кауфланд и други подобни. Дали има или няма "специална" зарядна станция за Тесла не е от толкова голямо значение за движението и покупката им.
  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Право на мнение":

    Първо се изграждат Суперчарджъри на градски локации , за да се ползват и от жителите на градовете , освен транзитно преминаващите !! Така че докато не се покрият поне 8-10 от по-големите градове на възлови места , не чакай такъв на магистрала ! Но няма да отнеме толкова време , след 2-3 години ще се появяват по 5-10 годишно в България , просто сега още запълват по на запад !

    Коментиран от #7

  • 7 Има има

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    От София до Бъргас на АМ Тракия на всяка бензиностанция има по една или две зарядни станции, всяка с по два кабела за зареждане. Мощността им е 50кВ. Но цената е около 0,80 лв за кВч.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Има има":

    Говорехме за СУПЕРЧАРДЖЪРИ на Тесла , ако си спомням , които нито са по 0,8 лв на квт нито са по 50 квт !!! Да не говорим , че за част от Теслите са безплатни !
  • 9 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Има има":

    И можеш да си сигурен , че когато и Суперчарджърите на Тесла се появят по магистралите , същите тази , дето сега са по 0,8 лв на квт ще станат по 0, 2- 0,3 лв , иначе просто никой няма да зарежда на тях , а и без това са 4-5 пъти по-бавни !
  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Има има":

    Макар , че донякъде ги разбирам , при цена една такава зарядна от порядъка на 80-100 000 лева и оборот от 100-200 лв на ден дори при 0,8 лв на квт е трудно да обслужваш нормален инвестиционен кредит и то без да смятам всички останали разходи ! И като предварително знаят , че имат не повече от 3-4 години с тия цени преди да им се наложи да ги смъкнат в пъти !