Last news in Fakti

30 Януари, 2024 22:27 3 806 1

Samsung скоро може да предложи ключова функция на iPhone

  • samsung-
  • galaxy s24-
  • s24 ultra

Става въпрос за известяване при катастрофа

Samsung скоро може да предложи ключова функция на iPhone - 1

Изглежда, че Samsung са включили неразкрита функция за разпознаване на сблъсъци в своитесмартфони Galaxy S24 Ultra и Z Fold5 и има индикации, че тя може да бъде активирана чрез бъдеща актуализация на софтуера. Разкритието идва от разработчика Мишаал Рахман, който е открил системния код, свързан със сензора "Car Crash Detect Wakeup", скрит в скрито системно приложение на име MoccaMobile в OneUI 6.1.

Рахман обяснява, че тази функционалност разчита на софтуер, използващ данни от различни физически сензори, като акселерометър и жироскоп, като комбинира тези данни чрез Android Sensor Hub. Начинът, по който Samsung възнамерява да приложи тази функция, и дали тя се разпростира и върху други модели като Galaxy S24 и Galaxy S24+, предстои да бъде изяснен. Докато технологичните ентусиасти очакват официално потвърждение и допълнителни подробности, потенциалното интегриране на възможностите за откриване на катастрофи добавя функционалност към флагманските устройства на Samsung, която Apple предлага от сравнително скоро.

Припомняме, че доставките на Samsung Galaxy S24 започнаха буквално преди броени дни, а ето тук може да прочете нашият тест на най-технологичния смартфон на пазара до момента.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    2 0 Отговор
    светът ще се оправи само когато пуснат телефон с ДВГ.