Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 14:02 2 524 0

Блогър разтопи Galaxy S24 Ultra, за да оцени качеството на титаниевия корпус (ВИДЕО)

  • samsung-
  • s24 ultra

Наличието на този материал в корпуса е по-голямо от това, използвано в iPhone

Блогър разтопи Galaxy S24 Ultra, за да оцени качеството на титаниевия корпус (ВИДЕО) - 1

Технологичният блогър Зак Нелсън започна да изучава дизайна на Samsung Galaxy S24 Ultra по много необичаен начин. За да оцени количеството и качеството на титана в корпуса на устройството, авторът на YouTube канала JerryRigEverything го разглоби и дори го тества в топилна пещ, след което сравни състава на метала с материала, използван при производството на новия iPhone.

Първото нещо, което направи Нелсън, беше да разглоби устройството, като обърна специално внимание на неговия дизайн. Както се оказва, между вътрешната рамка и титаниевите рамки има слой пластмаса. Той позволява на антените на смартфона да приемат по-добре сигнала и в същото време служи като част от носещата конструкция.

След завършване на разглобяването блогърът анализира корпуса на смартфона с помощта на специален скенер. Както се оказва, по-голямата част от рамката на Galaxy S24 Ultra е изработена от алуминиева сплав клас 6061. Тя е класифицирана като сплав с общо предназначение и според спецификацията се състои от 95% алуминий, подсилен със силиций и магнезий.

Външната рамка, подобно на iPhone, е направена от тънки титаниеви плочи. Но те не са свързани директно с алуминия, а са слепени в пластмаса с помощта на специални крепежни елементи. Нелсън отбеляза, че този метод е по-различен от този, използван в iPhone 15 Pro Max (където алуминият и титанът са плътно „запоени“ заедно).

Анализът показа, че рамките на S24 Ultra са изработени от титан клас 2 - това е "почти чист" метал (99%), а не сплав. За сравнение, iPhone 15 Pro Max използва титан Grade 5 (90% титан, 6% алуминий и 4% ванадий). За да провери най-накрая „автентичността“ на метала, блогърът нагрява корпуса на смартфона в тигел - в резултат на това алуминият се разтапя, но титаниевите вложки запазват формата си. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА