Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 20:40 2 101 5

Apple намекна за изкуствен интелект в iPhone 16

  • apple-
  • iphone-
  • siri-
  • ai

Очакванията са за края на тази година

Apple намекна за изкуствен интелект в iPhone 16 - 1

Apple е на път да приеме ерата на генеративния изкуствен интелект, а главният изпълнителен директор Тим Кук разкри плановете да въведе иновативни функции по-късно тази година. Въпреки че конкретни подробности за предстоящите разработки остават забулени в тайна, Кук изрази нетърпение относно вътрешните усилия на компанията в областта на генеративния AI. Apple традиционно следва предпазлив подход, като предпочита да извърши значителна вътрешна работа, преди да представи нови функции пред обществеността.

Очаква се официалното обявяване на тези функции на генеративния изкуствен интелект да се състои на Световната конференция на разработчиците на Apple (WWDC) през лятото. След това представяне потребителите могат да очакват, че тези авангардни функции ще бъдат интегрирани в предстоящия iPhone 16, който ще бъде пуснат на пазара през септември.

Изявлението на Кук по време на неотдавнашния разговор за приходите подчертава ангажимента на Apple да разработва новаторски технологии, преди да ги сподели със света. Резултатите на компанията от представянето на иновации в подходящия момент съответстват на стратегическия ѝ подход.

Въпреки че спецификата на функциите на генеративния изкуствен интелект на Apple остава неразкрита, код, открит в iOS 17.4, предполага потенциални приложения в различни аспекти на потребителското изживяване. Siri, виртуалният асистент на Apple, може да използва генеративен AI за задачи като обобщаване и интелигентни отговори в приложението Messages. Освен това интегрирането на възможностите на AI може да се разпростре и върху други приложения на Apple, включително Apple Music, Pages и Keynote.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиян Зафиров Динев

    5 0 Отговор
    Може да нямам интелект ама имам пари и имоти! Аз съм Лянко-Схемата а вие сте мравка!

  • 2 Алфа шегаджия 🃏

    5 0 Отговор
    И без това е нужен на повечето от собствениците на въпросната марка.

    Коментиран от #3

  • 3 Помисли малко

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа шегаджия 🃏":

    Богатите хора ползват Айфон

    Коментиран от #4

  • 4 Българите са сред най-богатите

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Помисли малко":

    Вижда се по айфоните им и по ай - ай държавата им.

    Коментиран от #5

  • 5 Добре

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българите са сред най-богатите":

    България е бедна като всяка една комунистическа страна