Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 20:59 3 822 1

Изкуственият интелект Bard на Google вече може да генерира изображения

  • google-
  • bard-
  • изкуствен интелект

Увеличават се и езиците, които той разбира

Изкуственият интелект Bard на Google вече може да генерира изображения - 1

Google представи значителни разширения на изкуствения си интелект Bard, с които се подобряват неговите възможности и гъвкавост. Bard вече може да използва Gemini Pro, усъвършенствания мултимодален модел на Google с изкуствен интелект, на всички поддържани езици и територии. Преди това Gemini Pro беше интегриран в Bard само за английски език, като предлагаше подобрени възможности за разбиране, разсъждаване, обобщаване и кодиране.

Едно забележително допълнение е новооткритата способност на Bard да генерира изображения. Тази функция за сега е налична на английски език за потребителите в повечето страни по света и се захранва от най-новия модел Imagen 2 на Google. Imagen 2 е проектиран така, че да постига баланс между качество и скорост, като осигурява висококачествени, фотореалистични резултати. Потребителите могат лесно да се възползват от тази възможност, като въведат описание в текстовото поле на Bard, получавайки персонализирани визуализации, пригодени да вдъхнат живот на идеите им.

За да осигури прозрачност на генерираните изображения, Bard използва SynthID, като вгражда в пикселите дигитално разпознаваеми водни знаци. Този подход улеснява идентифицирането на изображенията, генерирани от изкуствен интелект. Интеграцията на Gemini Pro и Imagen 2 значително обогатява възможностите на Bard, превръщайки го в по-универсален и мощен инструмент за различни приложения.

Освен това потребителите вече могат да извършват кръстосана проверка на отговорите на Bard с резултатите от търсенето в Google на повече от 40 езика, като кликнат върху иконата G. Тази функция позволява на Bard да оценява дали уеб съдържанието подкрепя или противоречи на неговите отговори. Подчертаните фрази и допълнителната информация, предоставена от резултатите от търсенето в Google, повишават надеждността и задълбочеността на резултатите на Bard.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 де го чукаш, де се пука...

    1 6 Отговор
    И може да ни бърка в банковите сметки също, нали?