Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 12:16 1 831 2

Kia ще контролира цените на употребяваните електрически автомобили

  • kia-
  • батерии-
  • употребявани автомобили

За постигане на тези цели корейците ще работят с партньори за възстановяване на батериите

Kia ще контролира цените на употребяваните електрически автомобили - 1

Kia планира да се бори с падащите цени при препродажба на електрически автомобили с нова програма за гарантирана бъдеща стойност. Нови електрически модели, включително Kia EV6 и Kia EV9, ще бъдат част от плана.

Някои от първите електрически автомобили на компанията са загубили част от капацитета на батериите си, което е причинило спад на цените на употребяваните такива автомобили. Последната идея на Kia ще помогне да се противодейства на това.

Новата програма, която ще бъде въведена по-късно тази година, ще гарантира стабилни цени на електрическите превозни средства на марката. За целта корейският автомобилен производител ще работи върху поетапно възстановяване на батериите.

Заедно това трябва да помогне за намаляване на спада в цените при препродажба. „В момента нямаме гарантирана бъдеща стойност за нито един от нашите продукти и това е, за което трябва да помислим “, каза изпълнителният директор на Kia Австралия Деймиън Мередит.

За постигане на тези цели Kia ще работи с партньори за възстановяване на батериите. Известно е, че като пилотен проект новата услуга ще заработи на австралийския пазар, а впоследствие ще стане масова практика навсякъде.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    10 0 Отговор
    Нова батерия безплатно на осмата година и цените ще се стабилизират...
  • 2 замислен

    2 5 Отговор
    Достатъчно е, да направят батериите ремонтно пригодни и разглобяеми. Да има и резервни елементи и балансираща електроника. Към момента точно че се подменя цялата батерия а не само повредените елементи заради 100-200 евра за елементи се купува нова батерия.