Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 16:10 1 337 2

Apple прави поне два прототипа на сгъваем iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • flip-
  • fold

Те са в стила на Galaxy Z Flip

Apple прави поне два прототипа на сгъваем iPhone  - 1

Нов доклад предполага, че Apple навлиза по-дълбоко в сферата на сгъваемите устройства, като източници посочват, че технологичният гигант в момента работи по два прототипа на сгъваеми iPhone-и. Твърди се, че тези устройства ще следват дизайна в стил Flip, който се наблюдава в продукти като Samsung Galaxy Z Flip5 и Oppo Find N3 Flip, а не по-големия сгъваем формат, който се наблюдава в устройства като Samsung Galaxy Z Fold5 или OnePlus Open.

Важно е обаче да се отбележи, че проучването на сгъваемите телефони от страна на Apple не означава непременно, че потребителите могат да очакват тези устройства да се появят на пазара в скоро време. Проектът изглежда е в експериментална фаза и няма непосредствени планове за масово производство през 2024 или 2025 г. Ако всичко напредне според очакванията, потребителите може да видят сгъваем iPhone още през есента на 2026 г. И все пак, както при всеки проект на Apple, винаги има възможност за отмяна, ако той не отговаря на строгите стандарти на компанията.

Интересът на Apple към сгъваемата технология не е съвсем нов. Докладите сочат, че още през 2018 г. компанията е имала амбиции да създаде сгъваемо устройство, което да е толкова тънко, колкото сегашните ѝ модели iPhone. Технологичните ограничения обаче, особено по отношение на батерията и технологията на дисплея, са възпрепятствали напредъка. Освен това първоначалната концепция на Apple за поставяне на дисплея от външната страна на сгъваемото устройство, подобно на Mate X на Huawei, създаде предизвикателства, свързани с издръжливостта и дизайна.

През 2020 г. Apple пренасочи вниманието си към разработването на сгъваем iPad заедно със сгъваемия iPhone, за който се говореше. Съобщава се, че инженерите работят по преодоляването на технически пречки, като например премахване на гънките на дисплея и проектиране на панта, която позволява на екрана да e напълно плосък. Това съображение е от решаващо значение, особено за потенциалната употреба с Apple Pencil, където всяка пречка или несъвършенство на дисплея може да повлияе на потребителското изживяване.

Въпреки че според съобщенията LG и Samsung Display участват в разработването на сгъваемия iPad, все още не е ясно кои компании ще доставят екрани за сгъваемия iPhone.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а де

    4 0 Отговор
    Некадърни са нагризаняците.
  • 2 Както винаги

    1 0 Отговор
    Те докато изкарат сгъваем телефон, технологиите вече са стигнали до там ,че да си го сгъваш ( 2мм у-во ) около ръката като гривна, те тепърва фолд ще вадят , или флип хаха.