Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 12:56 4 828 9

Отлага ли се електрификацията: Renault и Geely започват съвместно производство на нови двигатели с вътрешно горене

  • renault-
  • geely-
  • двг

Първото предприятие ще бъде готово още до края на месец февруари, тази година

Отлага ли се електрификацията: Renault и Geely започват съвместно производство на нови двигатели с вътрешно горене - 1

Китайската автомобилна марка Geely и френската Renault ще завършат създаването на ново съвместно предприятие за производство на двигатели с вътрешно горене и хибридни двигатели, като това ще се случи още до края на този месец. Това съобщава изданието ITHome с позоваване на свои източници.

Renault и Geely обявиха създаването на новото съвместно предприятие на 11 юли 2023 г. Според някои данни двете автомобилни марки ще притежават по 40% от акциите. Останалите 20% ще са собственост на Saudi Aramco, една от най-големите петролни компании в света.

Централата се намира във Великобритания. Както беше съобщено по-рано, съвместните инвестиции в разработването на автомобилни двигатели от ново поколение ще възлизат на 7 милиарда евро.

Целевият годишен обем за производството на двигатели в Renault-Geely е 15 милиарда евро. Общо ще бъдат създадени 19 хиляди работни места в 22 обекта по света, главно в Испания, Румъния, Турция, Южна Америка и Китай. Предприятието ще предоставя двигатели на марки на партньори и производители от трети страни.

Според източниците интересът към новия производител е голям, което се дължи на несигурността относно бързия преход към електрически превозни средства на много пазари извън Европа. Някои потенциални клиенти не изключват през 2035 г. Европейският съюз да отложи забраната на двигателите с вътрешно горене и дейността на новото сдружение да се разрастне още повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    24 1 Отговор
    Май собствениците на Тойота се оказаха пак най дълновидните хора. Европа ще забрани ДВГ, а целия друг свят ще си ги кара. А от къде духа вятъра все тая!
  • 2 Българин

    18 5 Отговор
    За новата 2025 г. Тръмп и Путин като се прегърнат и разцелуват пак ще потекат течните горива в цяла Европа. Тогава "електрификацията" при автомобилите лееееко ще се забави :-D
  • 3 зелена зделка за зелен хайвер

    20 5 Отговор
    Производството и продажбите на електрически автомобили ще се превърне в най-големият провал за ЕС! Нищо "зелено" няма в тези автомобили, тежащи по един тон повече от тези с ДВГ и струващи 2 пъти повече! За подмяната на пакета батерии, за тяхната преработка и т.н., се искат още средства.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.