Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 13:06 1 469 1

Honda показа VR стол за шофиране във виртуална реалност (ВИДЕО)

  • honda-
  • виртуална реалност-
  • uni-one-
  • vr

Компанията нарича устройството Honda Uni-One

Honda показа VR стол за шофиране във виртуална реалност (ВИДЕО) - 1

Виртуалната реалност може да изобрази всяко превозно средство, но за цялостно усещане вие трябва физически да се движите в него. Сега, Honda се нае със задачата да направи тази ситуация още по-реална. Компанията демонстрира необичаен стол на колела с електрически мотор, който ще помогне на потребителя да се движи през измислени светове не само в преносен смисъл.

Компанията нарича устройството Honda Uni-One, първото по рода си, което комбинира мобилност с приключения във виртуалната реалност. Може да се движи без помощта на ръце благодарение на технологията за самобалансиране и вградените сензори. Просто потребителят задава посоката на движение чрез накланяне на тялото. Друга полезна функция е тази за повдигане на седалката със 70 см за удобна комуникация със стоящи хора.

Новият продукт е изграден на базата на представения по-рано модел Honda Uni-Cub. Теглото на необичайния "транспорт за игри" е 69 кг, а товароподемността му е до 109 кг. Максималната скорост е 5.9 км/ч, а пробегът е до 8 километра. Компанията предлага да използвате устройството в търговски центрове, увеселителни паркове или на открито.

Пълните спецификации и цени за Honda Uni-One ще бъдат обявени на SXSW, което ще се проведе от 8 до 16 март. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айдее

    2 0 Отговор
    Откривайте заградени зали за такива шофьори дан пречат на редовните шофьори