Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 10:10 4 205 7

Honda Civic се превърна в масълкар

  • honda-
  • civic-
  • mitsuoka-
  • масълкар

Концепцията M55 е създадена да отпразнува 55-ата годишнината на Mitsuoka

Honda Civic се превърна в масълкар - 1

Японската Mitsuoka превърна Honda Civic в „американска мускулеста кола“. Външно концепцията M55, създадена в чест на 55-годишнината на компанията, прилича на Dodge Challenger. Хечбекът има оригинална каросерия, но интериорът и силовия тракт са същите като оригинала. Автомобилът се задвижва от 1.5-литров турбо двигател, съчетан с шестстепенна механична трансмисия.

Концептуалният M55 празнува 55-ата годишнина на японския Mitsuoka Motor и сходството му с Dodge Challenger не е случайно. Хечбекът служи като препратка към периода на формиране на компанията, 70-те години на миналия век, и припомня влиянието, което американизацията на японското общество оказва влияние върху автомобилния дизайн. Като цяло търсенето на вдъхновение в американската автомобилна индустрия не е необичайно за стила на Mitsuoka. Първият им кросоувър, Buddy , създаден от Toyota RAV4, много напомня на старите SUV-та на Chevrolet.

Honda Civic се превърна в масълкар

А донорът за M55 е Honda Civic с пет врати. Каросерията ѝ е изцяло преработена, а интериорът остава практически непроменен: единствените нови елементи са тапицерията на седалките в ретро стил и фирменото лого на волана. Не е трудно да се отгатне и техническият пълнеж, тъй като само от новите Civic LX с 1.5 турбо (182 к.с., 240 Nm) има ръчна скоростна кутия.

Дали M55 ще остане концепция или ще се трансформира в комерсиален модел не е известно. Роудстърът Himiko , базиран на Mazda MX-5, остава в производство в Mitsuoka. Те правят още Viewt с четири врати (Toyota Yaris); Ryugi седан и комби (Toyota Corolla); Роудстърът Rock Star (Mazda MX-5) и кросоувър Buddy (Toyota RAV4). Последният се оказа толкова успешен, че компанията трябваше да привлече още партньори, за да смогне да го сглобява. Кросоувърът струва 5.2 милиона йени, което съответства на 31 700 евро.

Honda Civic се превърна в масълкар


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 101 Далматинци

    7 9 Отговор
    Маска на Ланча и купе на Додж с мотор 1,5 литра...
    - Разочерование
  • 2 Кадир

    6 2 Отговор
    Добре изглежда! Харесва ми! Колкото до горния, като си го купиш и покараш ще имаш по-реална представа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.