Last news in Fakti

1 Март, 2024 18:07 3 687 6

Дрон, който лети със скорост 350 км/ч (ВИДЕО)

  • дрон-
  • формула 1

Най-бързият FPV дрон в света ще може да стриймва Формула 1

Дрон, който лети със скорост 350 км/ч (ВИДЕО) - 1

Нидерландската компания Drone Gods, съвместно с екипа на Red Bull Formula 1, създадоха най-бързия в света FPV дрон за заснемане на състезания с темпото на състезателните автомобили. Изработеният по поръчка дрон е способен да развива скорост от 350 км/ч с ускорение от 100 до 300 км/ч само за 2 секунди. Той може да премине пистата наравно с автомобили със завои, ускорение и спиране, като издържа до 6 g претоварване.

Разработването на дрона отнема около година. Всички компоненти на тялото и носещата рамка на квадрокоптера с формата на куршум са произведени или на CNC машини от въглеродни влакна, или с помощта на 3D печат. Електрониката и двигателите са стандартни, но производителите, по искане на инженерите, правят някои подобрения, както на двигателите, така и на управляващите витла. По принцип след време всичко това ще се появи на масовия пазар.

Теглото на дрона е в рамките на 1 кг. За устройство, което ускорява до 350 км/ч с претоварвания до 6 g и средни претоварвания от 2–3 g, теглото не е без значение. По време на процеса на разработка теглото на дрона е намалено с 10% от теглото на първите прототипи.

Тестовете показват, че дронът може да измине маршрут от 5.8 км при максимални настройки на електрониката, двигателите и батериите, без да загрява до критични нива. В същото време той върви по пистата наравно с колата на RB20 Red Bull от Формула 1, а понякога дори и пред състезателната кола. Няма съмнение, че операторът на дрона се нуждае от рефлекси и реакции, които не отстъпват на реакциите на състезателя, а може би дори трябва да са и по-бързи. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    15 9 Отговор
    Веднага да ми подарите 100 000 дрона, иначе ще си направя пластична операция за да приличам на Юлия Наваная, на нея повече внимание обръщате вече.

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    7 0 Отговор
    Ба негота мааа. Той кат шахън ба.
  • 3 Хмммм

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зеленски":

    Ти кой беше?
  • 4 ТаУмВзе

    4 11 Отговор
    Ще падне млатене на блатна вата.
  • 5 Днеска плъзна ново

    3 9 Отговор
    Клипче
    Дронче пак удари
    Т90 Прорив
    Хахаха

    Коментиран от #6

  • 6 Хахах

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Днеска плъзна ново":

    Неее, Абрамсче беше :-)