Last news in Fakti

1 Август, 2023 09:38 2 231 2

Hyundai патентова дрон, който може да транспортира автомобили във въздуха

  • hyundai-
  • дрон

Има много различни приложения за безпилотния хеликоптер

Hyundai патентова дрон, който може да транспортира автомобили във въздуха - 1

Hyundai патентова дрон за транспортиране на автомобили във въздуха. Както е предвидено, той ще стане част от транспортната система, всеки елемент от която се допълва взаимно. Например, дрон може да прехвърли кола във въздуха, където няма пътища, а кола може да тегли хеликоптера до паркинг или бензиностанция, където не може да стигне сам.

Уебсайтът CarBuzz намери заявлението на Hyundai за въпросния товарен дрон, способен да транспортира автомобили, в базата данни на Службата за патенти и търговски марки на САЩ. Някои наши колеги нарекоха решението необичайно, въпреки че корейците всъщност не предлагат нещо ново. Идеята за кооперативни транспортни системи, в този случай симбиоза от въздушни и наземни "платформи", е подобна на Pop.Up Next flying taxi - проект, който навремето бе предложен от Audi, Airbus и Italdesign, но след това бе сметнат за необещаващ.

По-късно концепцията на Pop.Up Next беше леко модифицирана и превърната в Climb-E , но същността ѝ остана същата. Като цяло Hyundai също предлага да се създаде такава система, чиито части, ако е необходимо, ще се допълват взаимно. Например, дрон може да пренесе кола във въздуха от точка А до точка Б. А след това колата от своя страна, при кацане, ще достави хеликоптера, да речем, до затворен паркинг. Това е само един от възможните сценарии за използване на дрона. Той може също така да превозва товари, да действа като станция за зареждане на електрически превозни средства или да бъде „скаут“, както беше предложено по-рано от Ford.

Hyundai проявява интерес към подобна технология с причина, защото роботите и дроновете са един от основните елементи в стратегията за развитие на компанията. Още през 2019 г. корейците показаха концепцията на Elevate - ходещ дрон, който може да достави спасители директно до епицентъра на бедствието, където се наблюдават максимални разрушения. В цивилния живот пък таксиметров дрон може да се изкачи на терасата на първия етаж и да вземе пътници в инвалидни колички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    1 4 Отговор
    тия автомобили не могат да правят па тръгнали дронове за автомобили да мислят
  • 2 До 1 ка-лъфа

    0 1 Отговор
    А ти пък можеш!