Last news in Fakti

19 Март, 2024 17:48 1 350 1

Nvidia и MediaTek обединяват усилията си за нови процесори за автомобили

  • nvidia-
  • mediatek-
  • автомобили

Двете компании ще работят заедно

Nvidia и MediaTek обединяват усилията си за нови процесори за автомобили - 1

Значителното сътрудничество между MediaTek и Nvidia е напът да преосмисли автомобилите като нещо повече от обикновени транспортни средства, интегрирайки най-съвременните постижения на изкуствения интелект в електрическите превозни средства.

Най-новата серия Dimensity Auto Cockpit на MediaTek включва операционната система Drive OS на Nvidia, усъвършенствана графика (RTX) и сложна обработка на ИИ, обещавайки преживявания в автомобила, сравними с тези на смартфоните или компютрите. Тези чипове дават възможност за внедряване на усъвършенствани езикови модели в автомобила, предвиждайки бъдеще, в което автомобилите разбират команди на различен език и предоставят персонализирани препоръки за възможности за хранене по маршрута ви или помощ при изготвяне на имейли по време на задръстване.

В това предвидено бъдеще автомобилите се превръщат в проактивни асистенти, които могат да предвиждат нуждите ви и да предлагат помощ както на пътя, така и извън него. Вашият автомобил може да използва онлайн отзиви и предпочитания от предишни пътувания, за да предложи подходящи за децата спирки по пътя. Усъвършенстваните функции за безопасност с помощта на изкуствен интелект включват усъвършенствани системи от камери, които анализират моделите на движение и откриват потенциални опасности, както и системи за наблюдение на умората, които предупреждават водачите да си вземат почивка въз основа на едва забележими промени в поведението.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Крайно време беше да изработят процесор който е специализиран само за автомобили .Знаят се всички датчици и кои системи трябва да се управляват в автомобила по отношение на двигател и ходова част . Останалите възли в автомобила трябва да се контролират от други системи ! Сега всичко е накуп и е огромна КАША за сервизите !!!