Last news in Fakti

29 Март, 2024 14:33 2 632 6

Apple увеличи двойно мощността на безжично зареждане при старите „айфони“

  • apple-
  • iphone-
  • magsafe-
  • qi2-
  • qi

Ъпдейтът засяга моделите от серия 12

Apple увеличи двойно мощността на безжично зареждане при старите „айфони“ - 1

Пускането на iOS 17.4 доведе до нещо повече от съответствие с новия Закон на ЕС за цифровите пазари - то отключи и поддръжка на стандарта за безжично зареждане Qi2 за потребителите на iPhone 12. С тази актуализация моделите iPhone 12 вече могат да се зареждат безжично с 15 W, когато са свързани към зарядно устройство Qi2, което не е MagSafe на Apple. Преди това безжичното зареждане при такива сценарии беше ограничено до 7,5 W, което прави това значително подобрение.

Стандартът Qi2, който беше пуснат наскоро, предлага по-добра ефективност на безжичното зареждане и поддържа магнитно прикрепяне, подобно на технологията MagSafe на Apple. Това подобрение не е случайно, тъй като Apple е "управляващ член" на Консорциума за безжично захранване (WPC), който публикува стандартите Qi. Решението да се включи поддръжка на Qi2 в iOS 17.4 вероятно е било вдъхновено от собствената технология MagSafe на Apple.

Сега потребителите на iPhone 12 имат гъвкавостта да използват безжични зарядни устройства, които не са сертифицирани по MagSafe Qi2, и все още да се наслаждават на по-бързата скорост на зареждане от 15 W, сравнима с тази на сертифицираните по MagSafe зарядни устройства. Тази актуализация осигурява по-голямо удобство и ефективност на зареждането за потребителите на iPhone 12, като съответства на ангажимента на Apple да подобрява потребителското изживяване и да възприема индустриалните стандарти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххахаха

    2 1 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 2 Е46ца

    2 1 Отговор
    Трябва да я увеличи 10-торно , ако иска да настигне конкуренцията.И да вземат да си оправят нормалното зарядно , че вече това е някакъв фарс.Редми за 100лв се зарежда в пъти по-бързо.
  • 3 Мдааа

    0 2 Отговор
    Ще ни пържат здраво.
  • 4 Джон

    0 1 Отговор
    Само с такова съм си зареждал Айфон 12 минито и съм много доволен

    Коментиран от #5

  • 5 Мдаа

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Джон":

    🥱🥱🥱🥱Вие винаги сте доволни ама на ужким за да не кажете нещо лошо за господарите ви. Като ви пуснат бързо зареждане ще сте още по-доволни /повярвай ми/

    Коментиран от #6

  • 6 Джон

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    Милото се зарежда доста бързо, особено на кабел