Last news in Fakti

3 Април, 2024 15:45 3 277 5

iOS 18 вероятно ще изглежда по този начин

  • apple-
  • ios-
  • vision os

Очаква ни нов облик

iOS 18 вероятно ще изглежда по този начин - 1

Изтичането на предполагаем ресурс за дизайна на iOS 18, за който се съобщава, че е получен от анонимен източник, представящ се за инженер на iOS, предизвика спекулации за потенциални промени в дизайна на мобилната операционна система на Apple.

Твърди се, че изтеклият шаблон за рамка на iPhone, споделен с MacRumors, е част от ресурсите за дизайн на Apple за iOS 18, чиято цел е да подпомогне разработчиците при визуалното проектиране на приложения с помощта на софтуер като Sketch и Photoshop.

Макар че автентичността на изтеклия ресурс за дизайн остава несигурна, той е в съответствие с неотдавнашните слухове, според които iOS 18 ще включва дизайн, вдъхновен от visionOS - софтуера, който захранва Vision Pro на Apple. Твърди се, че тази предполагаема визуална промяна ще въведе елементи, напомнящи на visionOS, като прозрачност и бутони със стъклени отразяващи ръбове.

Въпреки тези слухове обаче известният анализатор на Apple Марк Гурман от Bloomberg посочи, че пълното преработване на дизайна на iOS може да не е предстоящо тази година. Това повдига въпроси за степента, в която вдъхновените от visionOS елементи ще бъдат интегрирани в потребителския интерфейс на iOS 18.

Самата visionOS предизвиква сравнения с дизайна на Windows Aero на Microsoft, известен със своята полупрозрачност и естетика, наподобяваща стъкло, въведена в Windows Vista. Макар и да не са идентични, приликите подсказват потенциална посока за визуалния стил на iOS 18.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо

    3 1 Отговор
    А туй нящо шайба шъ има ли?
  • 2 Знайко

    4 1 Отговор
    Още ми е трудно да разбера защо модерното трябва да е куцо?
    Когато жена ми видя за първи път Уиндоус 8 ме попита:
    Къде са ми прозрачните прозорци?....еми няма ги за по-добра производителност...
    Къде са ми настройките?....еми разпръснати са по по-модерен начин...
    Къде са ми оценките за системата?....еми вече няма за да не се напрягаш...
    Значи искаш да ми кажеш , че Осмицата е развалена Седмица?
    Та така....това е доста по-грозно дори от симбиан.
  • 3 Айзомби

    5 0 Отговор
    То голяма промяна няма защо.За 10 години това ли измислиха , един сив фон.Да вземат да си оправят бъговете първо и да въведат някой липсващи елементарни функции , че хайфона е по куц и от 3310 в някой отношения.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.