Last news in Fakti

6 Април, 2024 11:30 10 428 6

Google въвежда изключително полезна функция в своите смартфони

  • google-
  • app-
  • phone-
  • телефон

Очаква се приложението Phone да открива неизвестни номера

Google въвежда изключително полезна функция в своите смартфони - 1

Google е на път да въведе една от най-полезните си функции от години, като ви помогне да разберете кой ви се обажда от не познат номер. Това е идеята на приложения като Truecaller, а сега Google изглежда обмисля подобна функция за търсене на непознати номера за своето приложение Phone.

В бета-версията 127.0.620688474 на приложението Google Phone има опция, наречена "Lookup", за номера, които не са запазени в контактите ви. Когато я изберете, се показва списък с приложения, които могат да обработват намерението "търсене в интернет", включително приложението на Google. Изборът на приложението на Google инициира търсене на номера - задача, която преди това се извършваше ръчно чрез копиране и поставяне на номера в търсачката на Google.

Целта изглежда е бързо да се идентифицират предприятия с индексирани от Google данни за контакт, които може да са ви се обадили. Тази функция обаче може да не е толкова полезна за идентифициране на частни лица. Затова приложения като Truecaller едва ли ще бъдат засенчени от тази нова функция.

Въпреки това Truecaller и други подобни приложения биха могли потенциално да се интегрират в тази система, позволявайки на потребителите да извършват търсене в техните бази данни с едно натискане на бутон, предлагайки допълнително удобство. Съобщава се, че тази функция е налична в Япония от март и може да бъде въведена в световен мащаб през юни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инспектор Дюдю

    15 1 Отговор
    Аз си ги знам тия и без гугъл, от банката са
  • 2 Бингото

    3 1 Отговор
    Аз пък ползвам open source телефон,с андроид ос от независим създател на софтуера.

    Коментиран от #6

  • 3 Това Нокия

    1 1 Отговор
    го имаше преди повече от десет години!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Никола

    0 0 Отговор
    Аз ползвам само телефони, сертифицирани от китайската комунистическа партия
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.