Last news in Fakti

10 Април, 2024 10:20 2 326 2

Разкриха важен детайл около серията iPhone 16

  • iphone-
  • 16-
  • iphone 16-
  • apple

Стана ясно какъв ще е капацитета на батерията на смартфоните

Разкриха важен детайл около серията iPhone 16 - 1

Днес се появиха предполагаеми капацитети на батериите за предстоящата серия iPhone 16, макар и от източник, който няма доказан опит в точността. Съобщава се, че стандартната батерия на iPhone 16 ще бъде с капацитет 3561 mAh, което е с 6% повече в сравнение с предшественика му. И обратно, според слуховете iPhone 16 Plus ще разполага с батерия с капацитет 4006 mAh, което представлява 9% намаление в сравнение с iPhone 15 Plus. Макар че леките намаления на размера на батерията не са необичайни при новите модели, те не са и чести.

От страната на Pro моделите, за iPhone 16 Pro се предполага, че ще разполага с батерия с капацитет 3355 mAh, която е малко по-голяма с 2,5% от тази на предшественика му. Междувременно се твърди, че вариантът Pro Max ще има батерия с капацитет 4676 mAh, което представлява увеличение с 5% спрямо iPhone 15 Pro Max.

Това изтичане е първият случай, в който се разкрива капацитетът на батериите за четирите модела iPhone 16, което съответства на предишен слух, макар и без да се споменава iPhone 16 Pro.

Що се отнася до предполагаемото намаляване на размера на батерията на iPhone 16 Plus, възможно е подобренията в ефективността на системата на чипа (SoC), дисплея или и на двете да компенсират тази разлика в практическото използване. Следователно, дори ако тези слухове се окажат верни, може да няма причина за тревога.

Очаква се официалното представяне на семейството iPhone 16 да се състои през септември тази година по време на годишното събитие на Apple.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    6 2 Отговор
    Сън не съм спал да науча тази новина...

    Коментиран от #2

  • 2 Панайот

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    и аз съм от Възраждане