Last news in Fakti

11 Април, 2024 10:47 1 550 5

Tesla Cybertruck ще получи по-бързо зареждане

  • tesla-
  • cybertruck-
  • бързо зареждане

Това ще се случи с актуализация на софтуера "по въздуха"

Tesla Cybertruck ще получи по-бързо зареждане - 1

Електрическият пикап Tesla Cybertruck скоро ще получи 20% увеличение на скоростта на зареждане благодарение на актуализация на безжичния софтуер. По-рано беше съобщено, че мощността на зареждане на Cybertruck може да „скочи“ до 255 kW, но бързо намалява и най-вече рядко се повишава над 150 kW.

Дрю Баглино, ръководител на разработката на енергетиката и задвижването на Tesla, каза, че автомобилният производител ще увеличи стабилността и скоростта на зареждане на електрическия пикап, като това ще се случи в предстоящата му актуализация.

Отбелязва се, че след инсталиране на получената актуализация "по въздуха", пълноразмерният електрически пикап ще може да получи заряд за 15 минути, който ще бъде достатъчен за 248 км пробег.

В момента, за същия период от време, електрически пикап от Tesla може да получи достатъчно енергия само за 200 км в същия цикъл на измерване. Според Баглино, обявената актуализация ще бъде достъпна за собствениците на автомобили по-късно през това тримесечие, т.е. не по-късно от края на юни 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 500 км за

    4 3 Отговор
    полови час, фантастика, устройва всички имащи ел кола

    Коментиран от #5

  • 2 Къпан пор

    3 5 Отговор
    За ръждата да попитам,пак ли софтуерно?
  • 3 истина ти казвам

    2 4 Отговор
    И пак си остава кочиняк!
  • 4 Стиви Уондър

    2 2 Отговор
    Аз си поръчах две.
  • 5 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "500 км за":

    Бензинът зарежда за 500 км, за 1,5 мин.