Last news in Fakti

11 Май, 2014 10:00 18 080 8

Mercedes претендира за най-сигурния автобус в света

  • mercedes-benz-
  • автобус-
  • travego-
  • active brake assist 3

 

Оборудваният с Active Brake Assist 3 Travego не само намалява последствията при тежки инциденти, а е в състояние дори да предотврати произшествие, доколкото това е в границите на физическите възможности. Mercedes-Benz оборудва серийно автобусите Travego с новия Active Brake Assist 3 в комбинация с темпомат за регулиране на дистанцията.
 
Наличието на темпомат с регулиране на дистанцията (ART) е предпоставка за Active Brake Assist 3. Той подпомага водача при пътуване на дълги разстояния и по автомагистрали. Когато темпоматът с регулиране на дистанцията (ART) разпознае по-бавно движещ се отпред автомобил, автоматично задейства спирачките на автобуса, докато бъде достигната предварително зададената от водача дистанция в зависимост от скоростта.
 
След това темпоматът поддържа дистанцията. За тази цел пътното платно пред автобуса се следи непрекъснато от радарен датчик. Той измерва дистанцията и относителната скорост на движещите се отпред автомобили и регистрира евентуални препятствия. Още Active Brake Assist 2 задейства спирачната система при разпознаване на опасност от удар. Новият Active Brake Assist 3 може много повече: Той може да задейства пълно спиране дори при неподвижни препятствия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 2 Георги Панчовски

    1 1 Отговор
    евала на швабите винаги са номер 1
  • 3 Наката Пейчев

    0 1 Отговор
    Германецът си е германец! От всякъде! И за всичко!
  • 4 Бай Иван

    0 1 Отговор
    След като са създали най сигурния автомобил в света какво би ги спряло да докажат,че и автобусите им са на ниво?

    Коментиран от #6

  • 5 йордан иванов

    0 1 Отговор
    Тойота е номер 1 !!!
  • 6 Danail Valchev

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Иван":

    и кой им е най сигорния автомобил

    Коментиран от #7

  • 7 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Danail Valchev":

    Всичките им модели се отличават с висока степен на сигурност и ненадминат комфорт.Ако не вярвате ако ви е по силите купете си един Мерцедес и проверете дали е вярно, но не е нужно да го блъскате!
  • 8 гошу

    0 0 Отговор
    Добре,че Setra тръгнаха надолу по финансовия баир, че да ги купят тия от Мерцедес и да им откраднат всички идеи. Само си спомнете серията автобуси О..., и я сравнете със Setra 2.. и 3.. . Сега новите серии на автобусите от Улм пак са по- добри от Мерцедесите.