1 800 3

Издател: Повече хора се обръщат към литературата (ВИДЕО)

Не, непременно, към най-качествената

Издател: Повече хора се обръщат към литературата (ВИДЕО)
Снимка: Shutterstock

Очаквам да ме четат предимно хора, които харесват поп култура, защото разказите ми са повлияни от киното и от жанровата литература, тези, които харесват хорър и фантастика. Но все се надявам, че в книгата ще се намерят разкази и за хора, които примерно не харесват Star Wars. Това каза в студиото на ФАКТИ издателят и кинокритик Благой Иванов, чийто сборник с разкази "Трансформации" вече е на книжния пазар.

"Традициите у нас за този тип литература са сравнително млади. Български автори, които да пишат изцяло в този стил има от 90-те насам, но пък хорърът и фантастиката у нас продължават традиции, които вече са много добре установени на запад", коментира Иванов.

Той смята, че все повече хора се обръщат към литературата, но не непременно към най-качествената. Не се ангажира обаче да каже дали това ще е траен процес.

За любимите автори и филми на фантаста, известен и като един от основателите на популярния сайт "Операция кино", за българското кино и за това чете ли българинът наистина повече през последните години, гледайте разговора с Благой Иванов:

София / България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 20:02  02.06.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 20:04  02.06.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 3 20:05  02.06.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай