Last news in Fakti

11 Април, 2024 15:20 3 387 35

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Генезисът на каналите през границата е на ДС (ВИДЕО)

  • николай-
  • радулов-
  • канали-
  • граница-
  • контрабанда-
  • герб-
  • митници

Сега новите посегнаха към ГЕРБ и средствата, които са прибирали по време на управлението си от каналите, казва експертът по национална сигурност

 Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Генезисът на каналите през границата е на ДС (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Откакто има граници и КПП-та, но не през зелена граница, това позволява на различни хора да използват контрабандните канали. Просто различни хора в различно време развиват незаконната си нелегална дейност. Такива канали има още от времето на Държавна сигурност и навсякъде, където има канали, през тях минава всичко – дрога, цигари, стоки… Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и преподавател в НБУ.

„Знаете, че по време на социализма, ние подпомагахме леви режими по целия свят. Дори държави, които са в Южна Америка. Където има българска диаспора, с нея са поддържани контакти и през нашето разузнаване сме изнасяли огромни количества оръжие. Дълго време изрядно се е плащало, а в един момент е имало проблем с финансирането. Тогава са ни предложили да получаваме половината в пари, половината в дрога. И какво да правим дрогата в България? Изкарваме я извън границата. Затова казвам, че този канал е на Държавна сигурност. Това е стар канал, който преди се е ползвал от Държавна сигурност, използва се и след Държавна сигурност. Генезисът на каналите през границата е на ДС“, сподели още гостът.

„Според мен сега това, което се е случило, е в резултат на това, че „сглобката“, която ни управлява, е от две части. Много е забавно да наблюдаваш и да знаеш как дадени хора са се появили във властта, след като част от тези хора си били съветници на другата част от „сглобката“ дълго време преди това, и сега се компрометираха едни други. Сега новите посегнаха към ГЕРБ и средствата, които са прибирали по време на управлението си от каналите. Въобще концепцията на новите се изясни от прословутия запис, който изкара Радостин Василев. Как целта е те да се доберат до тези източници, те да управляват, те да провеждат избори с „нашето МВР“. Нали новите направиха и промени в Конституцията. Само че тези хора са правно некомпетентни и направиха така – в желанието си да ударят другата част от „сглобката“, с която се скараха, че дадоха цялата власт от служебното правителство на другата част от „сглобката“. Вижте, всичко това, което се случва с прехвърлянето на една жена от ДАНС в митницата, има своите цели“, каза още проф. Радулов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 володя

    26 3 Отговор
    Цялата днешна държава е на ДС. Това е решено от Москва през 1984-та година, когато те нарежда властта да се предаде от БКП към ДС. Което и бе изпълнено в периода 1989-2001. От тогава имаме непшоклатимо управление на ДС, представяно в политиката от ДПС. Това го знае всеки бизнесмен и за това всички те са ориентирани към г-н Доган и г-н Пеевски. Като се почне от Пашата, Маджо, Вълка и тнт. Това е геостратегическо решение на Москва и никой не е в състояние да го промени!

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Последния Софиянец

    31 1 Отговор
    30 години митниците пълнят партийните каси.Това го знае всяко хлапе .
  • 3 Един

    15 0 Отговор
    А, добро утро.
  • 4 100

    14 3 Отговор
    Както казваше акад. Янков трябва Шести американски флот са ни освободи от Трети украински фронт.

    Коментиран от #10

  • 5 УРА, УРА

    16 0 Отговор
    Защо канят хора на интервюта, като говорят неща, които всички ги знаем. Много приказки навсякъде и без никакъв резултат. Този защо не обясни защо няма производства и няма никой в затвора.
  • 6 Фактъ

    20 2 Отговор
    Боко и Шили са творение на ДС политинжинеринга . Те дърпат конците в митниците , ПП - ДБ нямат думата там . Другото е отклоняване на вниманието за наивници
  • 7 Факти

    8 1 Отговор
    Този чел ли е Алеко
  • 8 ново 20

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "володя":

    Това означава , че 30 години ЕС и американските другари са вътре в играта. Нали парите минават през техни банки, техни платежни системи, техни офшорни зони, техни фирми, техни правителства?!

    Коментиран от #13

  • 9 Сандо

    6 1 Отговор
    Генезиса е техен - това добре.Но значи ли това,че те трябва и сега да съществуват и работят?Или,като се знае че ДЕА покровителства канали за наркотици по целия свят,трябва и те да са неприкосновени?А може би е най-добре да бъде информирано обществото с чии канали ще се борим и чии ще оставим тихо,мирно и доходно да си функционират.
  • 10 Сандо

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "100":

    А кой ще ни освободи от този шести или който и да е и какъвто и да е флот?Да ви имам робския и неграмотен манталитет.
  • 11 5592

    10 0 Отговор
    Спрете да изкарвате стари комунисти по медиите!
    Какво чакате от Радулов?!
    Големият борец срещу корупцията направи само едно нещо- върна кварталните милиционери да гонят кварталните кримки за смешни неща, както беше при Тато.
    Говоренето му голямо, борбата с корупцията по високите етажи на властта- нула.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Възмутен

    10 0 Отговор
    Този професор, как има лице да се показва пред хората по телевизията. Та нали той беше като личен съветник на Рашков, като министър на вътрешните работи. Висеше в кабинета му и даваше съвети как трябва всички ръководители до началник на сектор, включително, да бъдат сменени в МВР, ако му стискало на Рашков да направи реформа във ведомството. И благодарение на него се почна не реформа, а една сеч на ръководни кадри в МВР. Назначават нови началници с уговорката да бъдат верни, а им поставят задачи като за умни. Резултата се вижда - резил. А после се чудят, кой им се изтропа в гащите. Защо никой журналист не го пита, този същият, нямал ли е принадлежност и той към ДС. Или сега хоп, изтрезняхме от запойте с Рашков и се дистанцираме. Лошото е, че този обучава децата ни.

    Коментиран от #16

  • 15 БеГемот

    4 0 Отговор
    Тея канали като Суецкия ли са?!
  • 16 Стършел

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Възмутен":

    Елементарно е, но си мисля, че щом е приел да служи на чалгаря, означава, че не е читав!
  • 17 След като

    4 0 Отговор
    искаме да забраним Калоферското Ледено Хоро, остава да лигитамираме Държавното Л.А.Й. НянО хорце, от което пускане няма, само има желаещи. Скачат в ЛА.Й. наТа със запъшени ноздри. Но това не е проблем.
  • 18 сатир

    9 1 Отговор
    Въпросният Радулов не е никакъв професор, а кадрови офицер от същата ДС. Това е егати та.шака. Крадец.ът вика - "Дръжате крадеца". Този присъства в една дузина оперативни разработки от 90-те като участник в такива контрабандни канали, вкл. за кафе и други акцизни стоки. Беше дясна ръка на Богонемил Бонев в дала.верите и краж.бите. Факти, що се излагате така аджемийски?
  • 19 сигурно е дс канал

    4 1 Отговор
    минаха 3 поколения и 40 г . Налудностите карат хората да мечтаят . Банова си е мислела за злато бмв , бащата и синът за розови кадилаци . и да, ама не . паскал е бил с карта . остават 4 шофери с 4 тира , е и 6 контейнера с цигари , та да има какво да прекарат . влизат на митницата и отиват къде . в румъния . там им плащат безакцизните стоки . малко трева , цигари , евтино вино и се връщат . дават на митничаря 50 000 за камьон . останалото прибират . може стоките да са крадени . Паскал се крие като галев след 2012г. , 200 000 има коце , 3 ги хващат . къде са Парите . Поне камьоните и шоферите , стока намерили . митничарите дето са си признали имат гсм и други като - имена час на минаване . колите за ескорт . Да .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 От тоя болшевишки боярашник и една

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Цицоманов":

    мисъл не може да мине през черепно-мозъчната ти кутия!
  • 22 Павел пенев

    3 3 Отговор
    ДС не съществува от 35 години бе мухльо. Останаха само такива като тебе,които продължават да се прехранват с подобни глупости по слугинажните медии. Тъпо същество с научно звание, придобито по новите демократични критерии.

    Коментиран от #24, #27

  • 23 #идиоти вън

    0 1 Отговор
    Чел съм, че някога(по времето на ДС) е имало договорка между службите и трафикантите, те да си преминават, но да не остават наркотици в България и тогава нямаше наркомани в България, най- много някой и друг на морфин. А сега?!?!? Колкото до Радулов, той не беше ли главен секретар на МВР, а преди това за да стигне до гл.секретар сигурно е бил некакъв шев и какво е направил, че да спре разпространение на наркотици по негово време?!?!? Така че Радулов ти си една куха балалайка от един университет на Сорос!!!

    Коментиран от #28

  • 24 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Павел пенев":

    Каналите съществуват ли ? За братя Галеви чул ли си ? А кой ги наследи знаеш ли ?
    Бойко Борисов .
    Е не са само тия канали. Преди 6 месеца хванаха кораб на братя Домузчиеви пълен с кока или го забрави вече.
  • 25 Перо

    5 3 Отговор
    Какви канали на ДС от преди половин век? Служителите на ДС вече измряха от старост, а криминалните боклуци от мутренската демокрация още правят опит да лъжат и се оправдават с ДС! Вече уйдурмите с ДС не хващат дикиш за кражбите, плочата е изтъркана и превърта! Има конкретни криминални виновници от властта, през последните 34 г., които докараха държавата до това дередже и ако се направи разследване на държавните милионери ще се види, че между тях няма хора от ДС! Защо не се направи лустрация на ръководните партийни и комсомолски идеолози, функционери от БКП, а нарочиха държавни служители? Може би защото ще бъдат силно засегнати измислените “демократи” от нескончаемия преход!

    Коментиран от #26

  • 26 никола гешев

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Как ще са измрели, бе? Ако през 1989 г. са били 30 годишни офицери, сега на колко кодини са?!
  • 27 555555

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Павел пенев":

    Съществува,съществува,но е зад кулисите,и дърпа конците.
  • 28 555555

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "#идиоти вън":

    Имаше.Децата на елита друсаха яко.Ако ти не си знаел е твой проблем.
  • 29 САТЪРА НА ХАНА

    1 0 Отговор
    СТИГА С ТИЯ КОМУНИСТИ БРЕ
    ..... КАНАЛИТЕ ОТДАВНА СА ЧАСТНИ... НАЛИ УБО СТАНА СИК
    ....
    ЕЛИТАРИЗМА Е БОЛЕСТТА НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО
  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    1 0 Отговор
    ТОДОР БОРИСОВ САКСКОБУРГОТСКИ ДАДЕ ПАРИ ОТ ТАЙНИТЕ СМЕТКИ В ШВЕЙЦАРИЯ НА КОБУРГОТА ... НА ШЕФА НА ЛИЧНАТА СИ ОХРАНА
    БОРЕЦА БОЯН РАДЕВ ДА СЪЗДАДЕ ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА СИК КОЯТО ДА ГО ПАЗИ
    ОТ ЛУКАНКАТА И НАРОДА
  • 31 Спиро

    0 0 Отговор
    Така е.Държава се ръководи от сериозни хора без зависимости.
  • 32 Ахаха

    0 0 Отговор
    Каналите през Свиленград е имало след 1944, нищо, че бяхме затворени в клетка, а бяхме по на 18 г и веднага започнахме работа край пловдивското шосе КОС, в едно павилионче и всички чужденци спираха през 60та и от там можем по цели дни да коментираме с факти, но решиха отвън скара с мъж, следва отказ от младото и напусна наркооп. И бб нищо не знае, а бебо ДП хахаха. Сега има телефони, гласност, тогава нямаше и всичко си върви по старому, байганю не иска в Бг да се променя от 80 години, дс да сте живи и здрави и трета мома може да ви роди още много чевета певици фолклорни
  • 33 ......

    0 0 Отговор
    Бойко не ви е виновен. Всичко след 1944 идваше от Турция. Тирове минаваха, Иран през КОС, и на младото, чок гюзел, подари плетени чорапи, химикалка с гола мацка. В мвр игри, канали, кожуси, сабо, и тогава ли пак Борисов. Вие комунисти крайни сталинисти все на власт сте, и когато ви направи човек добро, едно благорарим, а сте прости, и добре, че са еродити някпи хора и ви казват, за да отидете при нашите специалисти лекари, но и те като си отидат от този свят, му мислете пеевски. По малко обиди. Да, суден град е Плевен, със студени хора, но простено ви е с Славчо от итн хахихо. Всеки гледа другите, а не казва, че над 10 г с тежки операции безработни и мъж и жена с една пенсия, как е, добре, че родителите са мислили
  • 34 Хахаха

    0 0 Отговор
    И сега обратно си искат старото дс властта от борисов, а пеевски с пп, защото могат да ги въртят младите на шиш кирето, кво знае кире за Свиленград хаха имаше едно кире паспорта му викаха и пеевски едва ли знае, ама нали са го турили дпс, всичко е тракийци било и от селата, но умре пеевски тракийци, македонска махала, арменци, евреите, дойде народа на пеевски, но много знае, кво му хуртувам, казвам. Viva Grese
  • 35 ТОЯ БИБЛИОТЕКАРСКИ ПРОФЕСОР

    0 0 Отговор
    ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ИЗКАРА ПП-ДБ, ЧЕ И ТЕ СА КРАДЦИ КАТО КГБ-ДС, ПРОСТО ВИНЕТУ Е АЛ КАПОНЕ НА БАЛКАНИТЕ