Last news in Fakti

4 Април, 2024 13:00 1 791 5

Арх. Иван Шишков пред ФАКТИ: Ако използваме европейски пари, няма да има инхаус (ВИДЕО)

  • иван-
  • шишков-
  • струма-
  • железница-
  • тунел-
  • герб

България наистина няма свързаност от едно място до КПП на границата, казва бившият регионален министър

Арх. Иван Шишков пред ФАКТИ: Ако използваме европейски пари, няма да има инхаус (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

България наистина няма свързаност от едно място до КПП на границата. Имахме управление на една партия в продължение на 10-12 години и така България не успя да придобие европейско лице. Възмущавах се, защото в тези години, за съжаление, са построени само 400 км магистрали. С тази скорост на строеж на всички магистрали, които трябва да построим, са още 1200 км. Направете си сметката колко години ще ни трябват… А нашият живот постепенно си отива. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ арх. Иван Шишков, бивш служебен регионален министър.

„Сега европейската прокуратура говори за тунел „Железница“. Всичко е възлагано по времето на ГЕРБ, но знаем и какво е магистрала „Струма“, как се случиха две свлачища - от двете страни на тунела. И ние всички заобикаляхме тази отсечка от магистрала „Струма“. Не се строеше, нашите пари бяха замразени и част от европейските. Не се възползвахме от парите от Европа. Когато станах регионален министър през 2021 година се направи проект за укрепване на двете свлачища. И това го направи служебният кабинет, но никой не пожела да си го признае, когато се пусна тунелът да се ползва. Не че съм и очаквал някой да си го признае. Това, което направи служебният кабинет, е, че ние възложихме проекта, направихме го, одобрих го и така дадохме фронт, за да може днес да го ползваме“, сподели още гостът.

„Лошото е, че начините, по които е възлагано строителството и са възлагани поръчките за цялата на инфраструктура в България, не са най-добрите. И затова непрекъснато си ще говорим в тази посока. Защо говорим за Европейската прокуратура сега… Ние не сме използвали по някакъв начин в този период на ГЕРБ европейски пари за важни европейски коридори. Например, пътят от Ботевград към Видин само за входа на Монтана са използвани европейски пари. Защо е така? Ако използваме европейски пари, няма да има инхаус. Просто е. Това се е случва в рамките на 2016-2019 година“, добави арх. Шишков.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпото

    4 2 Отговор
    Крадльо.

    Коментиран от #4

  • 2 Иво

    7 0 Отговор
    Почетния предЦедател много добре обясни, кой, как и защо разпределя всички порции. Така че, с “инхаус” без инхаус, парите винаги ще отиват в посочените от Сарая бизнисмени! Това са аксиоми, които само ппдебилите не могат да проумеят!
  • 3 крадлива пас-мина

    3 1 Отговор
    А с български, може, така ли?
  • 4 българин 777

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпото":

    този е аматьор пред другите
  • 5 Ти да видиш

    1 1 Отговор
    Циркаджия!