Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 13:29, обновена 24 Февруари, 2020 16:09 3 601 3

Нейтън Купър: "Останалото е пепел" е филм за Буров през очите на моя герой (ВИДЕО)

  • георги костов-
  • нейтън купър-
  • останалото е пепел-
  • атанас буров

Трудното при заснемането беше, че трябва да хванем духа на епохата и да я пресъздадем, разказа режисьорът Георги Костов

Нейтън Купър: "Останалото е пепел" е филм за Буров през очите на моя герой (ВИДЕО) - 1

"Всички сме чували за Атанас Буров, но в последно време не се говори за него. България не му отдава нужното през годините на комунизма. След годините на Прехода никой не си направи труда да направи нещо за това, че той бе забравен. Това ме накара да се включа в този проект", заяви в студиото на ФАКТИ режисьорът на новия български филм "Останалото е пепел" Георги Костов.

Той обясни, че за образа на банкера е имало консултации с историци, но той е художествен.

"Моят герой е американец и журналист, няма чак толкова актьори американци в България. Поканиха ме на кастинг, бях много благодарен за възможността. Може да се каже, че това е филм за Буров през очите на моя герой. Той е винаги три крачки назад и никой няма време да му обясни какво става. Голямо предизвикателство беше ролята на Джордж", каза актьорът Нейтън Купър.

"Трудното при заснемането беше, че трябва да хванем духа на епохата и да я пресъздадем, предварителната работа с художника Боряна Минчева беше много. Къщата на Буров се построи в едно голямо хале. Беше много мащабно. Само за бюрото на Буров сме обиколили цяла София", разказа Костов.

"За мен като режисьор беше предизвикателство да направя филма в един жанр. Български филми, а и много други по-слаби имат проблем с цялостната стилистика. Опитах се филмът от начало докрай да бъде жанров - историческа драма", каза още режисьорът на лентата.

"Трябваше да уча българска история и ми беше много интересно", сподели Купър.

Целия разговор с Георги Костов и Нейтън Купър гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буров

    9 0 Отговор
    Тиквите погребаха България. Надминаха комунистите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нормален човек

    1 0 Отговор
    Пак художествена простотия. И аз вече искам да си направя филмче. Ще е за мен и ей така художествено ще променя малко тук там историята и ще бъда цар на България на три морета, леко така художествена интерпретация!