Last news in Fakti

24 Март, 2021 00:16 15 268 76

Проф. Минеков за ФАКТИ: Текат преговори ГЕРБ да подкрепи правителство с премиер от БСП

  • проф. велислав минеков-
  • проф. минеков-
  • избори-
  • герб-
  • бсп-
  • коалиция

"Условията са да не са бърка в миналото на ГЕРБ и другото условие е БСП да предложи друг за президент", сподели скулпторът информацията, с която разполага

Проф. Минеков за ФАКТИ: Текат преговори ГЕРБ да подкрепи правителство с премиер от БСП - 1
Проф. Велислав Минеков, кадър: ФАКТИ

"Скептичен съм за изборите. Управляващите вървят към своя край. И този край има два варианта на агония - къса и дълга. Ще се направи всичко възможно за фалшифициране на изборите, можете да сте сигурна. Ще има мъртви души, ще има корпоративен вот, ще има насилствено гласуване, ще има огромно плащане, и то не само сред малцинствата. Но нещата не са спасяеми, дори и това да се случи". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ скулпторът професор Велислав Минеков.

Припомняме, че той бе изключително активен по време на миналогодишните протести срещу българското правителство и главния прокурор на републиката.

"Ще има заплаха и с болестта, която върлува. Конкретно по отношение на тези, които предприемат платените избори, обикновено това са някакви местни айдуци, които пазят по-висока чест и ранг в определено общество. На тях им се дава основната сума, черната каса, от която черна каса, доколкото знам, по традиция винаги този, който управлява касата, отнема за себе си поне 10-15% от средствата. Така че той живее добре от избори. Но в момента нещата вървят зле. И когато виждат, че управляващите вървят към края, този, който е шефът на касата, ще вземе не 10%, а 80% от парите. Така че и платеното гласуване няма да е същото, каквото беше през годините. Въпреки това ще го има.

Надеждите им са за едно ниско гласуване, за да може тези, които са задължени по служба или след насилие да гласуват, да го направят незабавно. Те са наблюдаеми, те се знаят кои са, особено в малки населени места се знае кой е дошъл, кой не е дошъл. Хората се притесняват, че са наблюдавани и това е от край време. Ще се вземат всички мерки гласуването да се сведе до нищожен %, за да може да изгрее управляващата конюктура отново. Но не знам за какво им е тази власт, след като правителство едва ли ще има", продължи политическият си коментар за предстоящите избори проф. Минеков.

Граждански активният скулптор заяви, че разполага с определена информация за политически преговори, които се водят към момента.

"Текат едни половинчати преговори как ГЕРБ да подкрепи правителство с премиер от БСП, като условията са да не са бърка в миналото на ГЕРБ и другото условие е БСП да предложи друг за президент. Президентът им вади очите, знаете, той е враг №1 в Тутраканската селищна система и трябва да бъде премахнат на всяка цена. Но това е самоунищожително. Аз не вярвам, че г-жа Корнелия Нинова би предприела подобен самоизяждащ се с ход", сподели скулпторът информация, с която разполага.

Скулпторът е скептичен и към това, че ще се състави някакви компромисно правителството, защото това може да доведе до отлив на симпатизанти при партиите, съгласили се на този компромис.

"Аз съм скептичен по отношение на залавянето на руски шпиони. Това ми изглежда, че е отговор за прокараната през нас тръба, която в оригинал беше "Турски поток", ние го прекръстихме с помощта на Борисов на "Балкански поток", а той си е "Руски поток". Нищо повече от това. Това му заявление (б.р. на Бойко Борисов) за 100% енергийна независимост е смешно", коментира проф. Минеков и шпионския скандал.

Той не е никак очарован от гоненето на руски дипломати от България:

"Това нанася тежки рани в отношенията ни. Абсолютно безсмислено. Това всъщност е отговор пред нашите съюзници, който не е най-правилният отговор. Както казва вашият колега Иван Бакалов: "Борисов лъже руснаците, че е излъгал американците. След това лъже американците, че е излъгал руснаците". Нека да ви припомня, че преди време нашият военен министър разреши полети през страната ни, в нашето небесно пространство, на военни руски самолети, които закараха най-съвършените ракети в Сърбия. Сърбия, за разлика от нас, не е в НАТО и може да се счита за наш военен враг. Ние разрешихме това нещо с помощта на същия военен министър. Той какъв е в тази игра?", запита проф. Велислав Минеков.

Той, подобно на първия гост проф. Румен Гечев, разкритикува прокуратурата за липсата на каквото и да е проверка по казуса със снимките, на които се виждат пачки евро и кюлчета в и върху шкафчето на министър-председателя ни Бойко Борисов.

"Прокуратурата е част от управлението. Партийно избраните хора се събраха, избраха си главен прокурор и, както казваше този предишният: "Ти сам си го избра"", вметна проф. Минеков.

"Аз се надявам, че ще бъдат проверени тези авоари в шкафчето. И не само това. Вътре имаше кюлчета злато, които са щанцовани, с номера и със съответния щанц на банката, която ги е пуснала в оборот. Ако вие съберете откраднато злато, пръстен или каквото щете, и си отлеете сама кюлче - то о е непродаваемо. Това е нещо изключително съмнително. То трябва да подлежи на обработка, трябва да се види дали наистина е злато, какво има вътре. Но когато получавате такова кюлче се знае ясно откъде е то и на кого е то. Съвсем лесно е за разследващите да проверят номерацията, щанцата върху кюлчето и веднага ще разберат откъде е дошло. Това също не беше направено", отбеляза той.

Проф. Велислав Минеков говори и за делото срещу него, заведено от Вежди Рашидов заради критики срещу самия него. Според Минеков това е опит за запушване на устата му, който обаче няма да успее. "Интересното е, че има обвинение за зададени от мен въпроси, а самият обект на въпросите никога не е отговорил на тези въпроси", уточни той.

"Той (б.р. Вежди Рашидов) е собственик и на строителни фирми, там има един наистина невероятен оборот. Той е много повече строител, отколкото художник. Такъв художник България не познава в историята си - и като средства, и като строителство, наистина нещо, което не сме виждали. Има нещо, което мога да ви го обясня - защо той не беше свален през цялото време от власт. Не можете да си представите колко петиции имаше за неговата оставка, имаше вълнения, имаше протести пред Националната галерия, пред Народното събрание, пред самото министерство, и то с много обидни слова, които съм чувал там. Но той не можа поместен дори и след скандала с апартаментите. Ако си спомняте тогава изгоря цяла сюрия министри и другари на г-н Борисов, включително и "Златния пръст" г-н Цветан Цветанов изведнъж беше изхвърлен. Той оцеля и тогава (б.р. Вежди Рашидов). Според мен основната причината за това е, че той през целия период играеше основната връзка на Борисов с Русия и Путин. В едно интервю пред Георги Любенов той се гордееше, че е близък с главния секретар на Путин, той направи чудеса за възможни културни контакти, той и г-жа Шаренкова бяха приети от руския патриарх лично. Това е сериозно събитие в тези отношения. Той беше обявен за почетен член на Руската академия, той е член на някаква международна академия на изкуството в Русия, най-вече защото е бил министър на културата. Изобщо тези контакти винаги са плашели Борисов да посегне към него. За него той е свещена личност там. За него посягането означава унищожаване на отношенията не само с Валентин Златев, който е колекционер на творби от Рашидов, но и разрушаване на отношенията с Русия. Така че, той (б.р. Рашидов) по този начин запази статуквото си и оцеля много добре", разказа проф. Минеков.

"Само да ви подсетя, че наскоро беше конфискувана и колекцията от съвременно изкуство на Васил Божков, наричан Черепа, в която колекция аз видях произведение на същия Рашидов. Той му го е продал? Той му го е подарил? Те са били близки? За мен това е загадъчно. Другото е, че първата голяма изложба от колекцията на Божков беше показана в Националния исторически музей пред огромна избрана публика, и там беше и той като министър, и директорът на Историческия музей също. Само няколко месеца преди Божков да бъде не обявен, а просто прогонен, той имаше изложба в Националната галерия. Тогава тази изложба беше някак си законна. Всъщност, трябваше първо Божков да бъде прогонен, за да се сетим, че тази колекция е незаконна. Много странен акт. Толкова години беше законна, показа се в цяла Европа, в Москва дори, в Брюксел, доколкото си спомням, с изложбата се разхождаха видни имена, наши българи, министри", припомни скулпторът.

"Човек, който работи към авиацията, ми каза, че има една малка тайна в системата на граничната ни полиция. Това са полетите през годините на г-н Божков и неговите пътници. Ако някой успее да стигне до тази тайна, там ще излязат едни персони, които са се возили в неговия самолет, както се качвате в такси на улицата, но без пари. Там ще видите как изглежда миналото", заяви още проф. Велислав Минеков.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Достойна присъда

    103 42 Отговор
    Минков е най-достойния човек от бившето трио,уж се отказа от политиката,но ще видим....

    Коментиран от #43, #59, #60

  • 2 Достойна присъда

    46 21 Отговор
    Да се чете Минеков

    Коментиран от #44, #58

  • 3 Да го прочетат!

    84 26 Отговор
    И изгледат повече Българи. Това реално обяснява защо гражданите живеят на прага на бедноста.
  • 4 Не думай

    43 115 Отговор
    Да понеже Минеков няма да получи и 1% на изборите, те са "фалшиви". Тоза да престане да се появява по медиите а да заминава в песионерския клуб където му е мястото.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 ГЕРБ престъпници

    68 24 Отговор

    До коментар #4 от "Не думай":

    Вече от все повече места се чува как са подменяли и ще се опитат да подменят гражданския вот.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 123

    35 22 Отговор
    Сина на Кypнела работи в банката на Ротшилда.
  • 8 Достойна присъда

    64 11 Отговор

    До коментар #4 от "Не думай":

    Минеков няма да участва на изборите той напусна триото,което вече не е трио без него, но не знам защо продължава да се нарича така,, когато човек изразява някаква позиция не винаги значи че иска пари или власт!

    Коментиран от #9

  • 9 Pilot

    36 9 Отговор

    До коментар #8 от "Достойна присъда":

    Какво му обясняваш на този, то си личи , че е платен трол !!!
  • 10 РАДИО ЕЛТО

    46 14 Отговор
    герб крой капан на НАРОДА ХОРА герб са кожодери ххххххххххххххххххххх
  • 11 анонимен

    31 24 Отговор
    Без съмнение има подобни преговори. ГЕРБ и БСП си играят игрите. Самата Корнелия Нинова може да стане премиер. За къщата на Бойко в Барселона тя си е мълчала досега. Между ГЕРБ и БСП враждата е на ужким. Който отхвърля коалиция между ГЕРБ и БСП след изборите е идеалист. Гражданите ще я предотвратят, никой друг, на площада като сме. 2014 е имало такава уговорка да управляват заедно. Тошо Тошев го каза в интервю. Всеки знае, че тези две партии не могат без властта.
  • 12 123

    29 15 Отговор
    Ако БСП дойдат на власт дали ще потърсят сметка за кражбите на ГЕРБ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Достойна присъда

    13 10 Отговор

    До коментар #13 от "мдда":

    Само това ли измисли?хаха
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бах

    38 20 Отговор
    За жалост , такава е действителноста в България и нищо не може да се промени . Това не е държава . Сега разбирате ли , че истинска и разввита България имаше до 1989г. Великият ИВАН ВАЗОВ навремето беше написал за Българоте - НЕ НАРОД , А МЪРША !

    Коментиран от #18, #22, #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Достойна присъда

    38 9 Отговор

    До коментар #14 от "ъъъъъ":

    Не виждам с какво те е излъгал човека,като видя какво правят ортаците му и се отказа да е един от тях,недвусмислено заяви че не вижда политически проект в който да се включи,това че продължава да изобличава и да се противопоставя на това престъпно управление само му прави чест,тъй като това е дълг на всеки български гражданин!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 антигечевист

    16 35 Отговор
    бай професора тотално е изпушил откъде ги вади тия глупости
  • 22 Достойна присъда

    16 7 Отговор

    До коментар #17 от "Бах":

    Може, но се искат усилия,постоянство, образование,българина не веднъж е правил велики дела но трябва да се разбере от всички, че само с единение и намирайки общ език с другите българи,ще постигнем прогрес,възможно е!

    Коментиран от #26, #29, #33, #38

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Д. Петров

    21 3 Отговор

    До коментар #22 от "Достойна присъда":

    Грешиш! Невъзможно е, обединение на нормален човек с кукнал пенсионер плачещ за тато си и не знаещ, кой е Вазов и кой Славейков!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Достойна присъда ще е

    11 4 Отговор
    Като свърши Дубайско лято , стария Софеанец да ми пее - "бургаски вечери" на Дунава и да прескача огъня , че ше му трябват кинти , да връща 🤭😁
  • 40 ха ха хаааа

    4 5 Отговор
    Лека , слабите ракии !!!
  • 41 Умен по цялата глава

    30 13 Отговор

    До коментар #32 от "Електра":

    Бащата Минеков е депутат Преди десети Ноември.Висш партиен функционер на БКП и придворен скулптур на Руския Окупатор,нацвъкал България със скулптури на Автомати,Альоши и всевъзможна Комунистическа Пропаганда....Сина Минеков няма как да не е Професор - израстнал с ловните излети на Тодор Живков и по почивните станции на БКП.....За малко да стане и Академик,обаче не му достигат няколко статуи с Руски автомати....

    Коментиран от #51

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Дадада

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Достойна присъда":

    Голям мераклия за министър или
    депутат ! Некадърник , който се
    опитва дажсе настани на топло
    място и да му текат пари !!!
    Не искаме руските подлоги да ги
    слушаме ...
  • 44 Радев

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "Достойна присъда":

    Тоя пак ли испаълзя от дупката личи си че му хлопа дъската само не знам кой му плаща да съчинява такива глупости и смешки теория на конспирацията май много Руски филми е гледал абе в тая държава ни един свестен ли не остана бре само откачалки
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кака Мара

    11 10 Отговор
    Тоя пич дава фира
  • 47 гоям кеф

    19 11 Отговор
    Aбе,този не беше ли един от тримата глупаци...
  • 48 спомен

    10 8 Отговор
    по глупаво заглавие отдавна не бях прочел
  • 49 Диверсант

    8 3 Отговор
    Аз вярвам само на агенция КОЗЯК, от 1989 година насам винаги са били точни в прогнозата си
  • 50 Гост

    16 10 Отговор
    Много интересно,този мушморок е доста подробно и детайлно запознат купуването на гласове,къде ли го е научил?
  • 51 РЕАЛИСТ

    5 13 Отговор

    До коментар #41 от "Умен по цялата глава":

    Добра биография и родословно дърво. Типичен герберуга. Зад изказването му прозира тяхна подкрепа. Нищо чудно, че протестите излязоха ялови.
  • 52 НОВО ПЕТ

    12 8 Отговор
    МИНЕКОВ, КАК ВИЖДАШ БОРИСОВ ДА ПОДКРЕПИ ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП.........

    Коментиран от #54

  • 53 Тоя е

    9 11 Отговор
    Напълно изперкал.Хубавото е,че нищо не зависи от такива,като него.
  • 54 Диверсант

    10 5 Отговор

    До коментар #52 от "НОВО ПЕТ":

    По същия начин както БСП 10 години подкрепя Борисов

    Коментиран от #56, #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 НОВО ПЕТ

    9 10 Отговор

    До коментар #54 от "Диверсант":

    ПРОСТО БСП НЕ МОЖЕ ДА СВАЛИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН БОРИСОВ....ЛИПСВАТ МУ ГЛАСОВЕ В...ПАРЛАМЕНТА...И ДЕСЕТ ГОДИНИ НАПРАЗНО СЕ НАПЪВАТ...ДРУГАРИТЕ
  • 57 123456

    9 2 Отговор

    До коментар #54 от "Диверсант":

    БСП и те не знаят чии го крепят в парламента
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 3мата глупака

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Достойна присъда":

    Мечтата на комуниста Само да доидат на власт вече изперкаха /За 44 год терор а българия до 1990год кои осъдеха/ сега децата им искат да дават правосъдие
  • 60 Въпрос

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Достойна присъда":

    Другарю Минеков ко бе осъден за ловеч и белене за преватизацията «разбоиническата» микеретата които величаеха БКП/БСП помисли преди да говориш и пишеш
  • 61 Рап

    4 5 Отговор
    Ако всичко това е вярно,то не е за очудване! Те са си лика прилика и се слушкат! Най после ще видим БКП обединена!
  • 62 Най точният коментар и цялата истина

    9 5 Отговор
    Казана от Минеков.Една от причините да не гласувам за Мая манолова е именно присъствието на Хаджигенов и Арменеца.Летните протести бяха овладени от тях и провалени.Аз ще гласувам на инат за Възраждане

    Коментиран от #64

  • 63 Сър Пичук

    7 3 Отговор
    Боже какви глупости е наплескал този...
  • 64 Сър Пичук

    4 9 Отговор

    До коментар #62 от "Най точният коментар и цялата истина":

    Гласувай за Копейкин и пак ще получиш сестра Галева в комплект с Татяна Дончева, Вонящите и като капак БСП+ДПС. Те са си комбина, а разните малки партийки и движенийца са им като помощните колелета на детските велосипеди.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 БГ МАФИЯ В МС

    3 3 Отговор
    ПОФЕСОР MINETKOV E PROVOKATOR НА ШАЙКАТА.
  • 67 !!!?

    3 4 Отговор
    Самозвани политанализатори като тези се гаранция за дебилност, а раболепието към Кремъл е гаранция за вегетиране като троянски кон, независимо с кой се събираме !!!?
  • 68 шопендар

    4 2 Отговор
    ейййй,много професори в тая България,и всичките активирани да обяснават как един човек казал че герб ще загуби,и как отровените и бсп ще спечелят,аз също чух че един човек казал че на 04.04.герб ще спечели
  • 69 питам

    2 2 Отговор
    днес минеков пи ли си хапчето или не само питам
  • 70 Точно така

    4 0 Отговор
    се говори-право куме в очи.Но насреща си имаме едни окопани във властта гьонсурати.И докога американците ще мълчат за разследванията по закона РИКО.Май и тяхната демокрация като тая на ЕНП.Кога ,ще чуем за престъпленията на ПЕЕВСки и толупа,на ПИБ идр.КОГА???????КОГА????????Само игри по върховете и кражби ,а народа кучета го яли както винаги.
  • 71 Бабикянци

    3 1 Отговор
    Шампиони на Фейк нюз Циганите пасти да ядът
  • 72 хе хе

    2 0 Отговор
    Бъркането в миналото е задължително, особено за натрупаните дългове и изхарчените европейски пари!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ама

    3 0 Отговор
    Сори ,ама Минеtкоv е номенклатурен иzтърсак,и той и баща му. Учил е в Хамбург преди 10.11. 1989г. Кой учeше в ФРГ тогава? Разпространява шорошови интриги,характерни за съсловието му белким отнеме гласове от БСП и ГЕРБ. Всъщност и Майчето,и Пиnикио,както и той са си просто dжендъри-интриганти.
  • 75 1199

    0 1 Отговор
    Минеков ви казва, аз съм прост но ще ви кажа, защо го подкрепям. Вчера в kjz кола обикаля с лика цялата кола на караянчева, музиката се чуваше силно, след това пеш пред дпс наблизо, наблизо бсп сложиха шатра червена за един ден и малко объркано пиша, но минавайки караянпева с нейния областен и група работещи. Днес нищо. И как точно цвета и бсп. И ще ви кажа директора и караянпева са приятелски семейства и една група отвън на скамейките от багдасаров, чакаха цвета к. И с тях снимки, но учителките са от багдасаров, над 65,но работят. Заедно са говорят, дори кога отида спират. Бсп и герб, може би и дпс са едно цяло, след изборите, но щом са весели. Неизвестността. Много с пари. А учителките и те отлично я познаваме цв. К, но там групичка обсъждат, учителките. Подмазват се на бсп и герб, за децата си, да ги уреди ми казва ченгето. То в провинцията бг няма, млади момичета българки няма. Минеков, жив и здрав да си. Малко объркано пиша, но истина. Бсп раздава на определени запалки, жерб запалки. Иди ги разбери шуробаджанаците. Отчаяни
  • 76 Иванов

    0 0 Отговор
    Защо се приема за нормалност Лъжата ? Това е нашата воля!!! Защо е нормално ГЕРБ да печели с Измами? Защо?