Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 14:37 2 892 5

Адв. Андрей Янкулов пред ФАКТИ: Работата на КПКОНПИ е обвита в мъгла (ВИДЕО)

  • андрей-
  • янкулов-
  • кпконпи-
  • тайна-
  • данс

Разследващата структура на ДАНС беше прехвърлена в комисията, но никой не знае колко корупционни престъпления са разкрити във висшите ешалони на властта, казва юристът

Адв. Андрей Янкулов пред ФАКТИ: Работата на КПКОНПИ е обвита в мъгла (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Какво работи КПКОНПИ? Някой може ли да каже. Почти всичко от работата им е защитено от закона и се определя като тайна. А това се прави от ръководителя на КПКОНПИ. И така може да се засекрети всичко от работата на тази държавна институция. Даже и към самите служители има изискване да пазят в тайна информацията, която са придобили в работата си. Просто трябва да има прозрачност за това какво прави комисията. Разследващата структура на ДАНС беше прехвърлена в КПКОНПИ, но никой не знае колко корупционни престъпления са разкрити във висшите ешалони на властта. По колко преписки е разследвано дадено лице, какво е разкрито – ние не знаем. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ адвокат Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.

„Мъгла е цялата работа на КПКОНПИ. Ние не знаем какво е работено до момента. Чуваме от време на време за едни милиарди по искове на комисията. Това нищо не означава. Ако искът не бъде уважен, не се знае какво ще бъде обезпечено. Какво е получила държавата като актив – пак никой не знае“, добави юристът.

Според него има цялостното нежелание на такива държавни органи работата им да бъде изсветлена. „Име желание от НС да се промени Законът. Покрай „Апартамент гейт“ какво стана – вдигна се шум около Цветан Цветанов и Цецка Цачева. Да, Цачева приключи с политическата си дейност, но да имаме някакво развитие – нямаме…“, добави той.

Според него има осъдителни присъди на ниско ниво за корупция, но това не е същността на работата на КПКОНПИ. „Имаме осъден полицай за взет подкуп, имаме осъден данъчен за взети пари. Да сте чули за министър, за зам.-министър… Няма осъдени. Картината е нулева и това е тенденция, която е съществувала винаги. Никога КПКОНПИ не е била отворена и прозрачна. Базисни неща, свързани с работата на този орган, са обвити в мъгла“, завърши Янкулов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    КОРУПЦИЯТА не може ДА бъде ИЗКОРЕНЕНА
  • 2 колю

    3 2 Отговор
    Целта на черепа е КПКОНПИ да я няма...Както и на подобни гладни с очилца.
  • 3 Тома

    5 0 Отговор
    Точно тези които се борят против корупцията са най корумпирани
  • 4 Държавата на родата

    2 1 Отговор
    Айддеее и тоя е ЯНКУЛОВ...Вероятно братчед на оня сбърканяк Десо ЯНКУЛОВ или род на една Дияна ЯНКУЛОВА от БНР..
  • 5 115

    0 0 Отговор
    Тая комисия е чадър за богатите. И защо е изобщо такава комисия?????? Съдебна система има ли, или храним и престъпниците, и тези които ги пазят.