Last news in Fakti

13 Юли, 2023 14:35 3 991 25

Първан Симеонов пред ФАКТИ: Управляващите сякаш са тръгнали на една самонадъхваща се битка с Радев (ВИДЕО)

  • първан симеонов-
  • радев-
  • борисов-
  • денков-
  • габриел-
  • кабинет

Хората няма как да се прехласнат по кабинета „Денков-Габриел“ от чисто погледнато политическа естетика, казва социологът

Първан Симеонов пред ФАКТИ: Управляващите сякаш са тръгнали на една самонадъхваща се битка с Радев (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Най-трудно постигнатата управленска формула може да се окаже и много трайна. Ще видим дали ще издържат хората в кабинета, или ще го развалят. Ще видим какво ще стане и дали ще може да издържи по-дълго от очакването кабинетът, защото българинът не е толкова ентусиазиран прозападно. Българинът се снишава, понякога е страхлив исторически образ. Това е единият проблем. Ако правителството вложи прекалено в западния разказ, който е несъмнено правдив и човешки, защото Украйна е жертва и следва да ѝ се помага, няма да е добре. Въпросът е на какъв език ще бъде разказан този разказ. Да не стане така, че го разказваме на полски език. Това е проблем, защото продължаваме да търсим харизматичните лидери. Хората няма как да се прехласнат по „Денков-Габриел“ от чисто погледнато политическа естетика. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Първан Симеонов, изпълнителен директор на социологическа агенция „Галъп интернешънъл“.

„Някак управляващите изглеждат така, че са тръгнали на една самонадъхваща се битка с Радев. Аз не го разбирам защо. Радев продължава да е най-популярната фигура и той играе роля като в античната драма, защото говори с езика на обществените настроения. В този смисъл да тръгваш на фронтална атака срещу него, не е умно от политическа гледна точка. Може би пък това е едно форсиране на Радев да стъпи на терена политиката. Ако това стане, ако му се даде фронтална атака, той би бил алтернатива. В този смисъл управляващите може и да надценяват попътния вятър, на който се осланят“, каза още Симеонов.

„Президентът ще е ясна алтернатива на „Възраждане“. Ако Радев излезе на политическата сцена, това ще е проблем за Костадинов. Ако президентът излезе на политическия терен, едва ли това ще е скоро, но ако се забележат процеси преди и на местните избори, ако започне да прави мрежа по места, това означава, че той ще се готви за следващите етапи, когато няма да е президент. Радев биха го припознали много от негласуващите, защото той е по-умерен вариант на Костадинов. Радев е заплаха за Костадинов, защото ще му отнеме гласове. Така се отваря луфт на политическата сцена. Преди го вземаше този луфт Борисов с неговата балансьорска позиция, но сега ще видим“, добави социологът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    28 7 Отговор
    "Хората няма как да се прехласнат по кабинета „Денков-Габриел“... " - пред Първан още по-малко.
  • 2 Просто човек

    18 41 Отговор
    Радев е Зло!

    Коментиран от #25

  • 3 честен ционист

    12 37 Отговор
    Радев — великий мастер социалистической перестройки нашей земли.
  • 4 Е ТОЯ ПЪТ ВЕЧЕ

    34 10 Отговор
    Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ИЗРИНЕ ГЮБ РЕТО .....ППДБ И ГРАБ ВЗЕТИ ЗАЕДНО В ТЯХНАТА ........СПОЙКА.......!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никой

    6 11 Отговор
    Българина се снишава по татова заръка,ще му държи влага още дълго време. " По някога е страхлив исторически образ ". Бааа, като обуем ония ти потури като запашем у поясо чифте пищови ,като боднем и една ,две ками, и на глей какви смели Възрожденци ставаме. Ма то викове ,закани и като пукне пушка и клекаме като припикани. Който и да дойде нашественик от запад, от изток ,няма мъж да го срещне, но видиш ли жена с хляб и сол ще го посрещне. Ние винаги сме гостоприемни, традиция от векове.
  • 8 Сатана Z

    13 14 Отговор
    Първанчо,всичко е за пари.Да не мислиш,че Радев и Деса ще живеят в Пловдивска панелка като Жан Виденов?
  • 9 7777777

    30 12 Отговор
    РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК С ВИСОК РЕЙТИНГ, КОЙТО Е ЩО ГОДЕ С АКЪЛА СИ И МИСЛИ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС И ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА! ТОЙ Е ОТ МАЛКОТО, КОИТО НЕ СА НА ЩАТ В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ЗАТОВА ПРОДАЖНИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ, КОИТО ВЯТЪР ГИ ВЕЕ НА БЯЛ КОН И ЗА ПАРИ СА ГОТОВИ ДА ИЗТЪРГУВАТ МАЙКА СИ И БАЩА СИ ВСЯЧЕСКИ ГЛЕДАТ ДА ГО ЗЛЕПОСТАВЯТ И ДА МУ ИЗФАБРИКУВАТ КОМПРОМАТИ И ПРОТЕСТИ!
  • 10 Хахахаха

    12 7 Отговор
    По кой да се прехласнат още няколко подлагания на посолството и ще ги замерят с камани искат да усъжат до местните избори но до тогава колко ще се навеждат да дигат сапуна в банята по команда и те незнаят
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 това беше ясно от смаото начало

    12 6 Отговор
    Няма как двете групички да загърбят тежките думи, които изпоприказваха едни за други, освен фокусирайки се върху "общ враг".
    За такъв беше нарочен Радев. И дори инженерството си личеше още по изборите и малко преди тях.
    Съвсем изкуствено бяха насъсквани избирателите срещу президента.
    Сега това "сдушаване" ще бъде загладено с валстови келепир и ще стане нещо като парола и пропуск до благините на властта.. та актива на ПП бързо ще се понаучи. герберите от край време винят радев за загубата на власт така че.....
  • 13 ЧЕСТНО

    16 10 Отговор
    Г-Н ПЪРВАНОВ, НЕ СТЕ ПРАВ ОТНОСНО ПОЛИТИЦИТЕ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ТЕ ТИКАТ ПРЕЗИДЕНТА КЪМ НЕГОВ ПРОЕКТ.
    НА ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕЗИДЕНТА ИМ БЪРКА ПЛАНОВЕТЕ И ТЕ ЗАСТАНАХА СРЕЩУ НЕГО, И СА СРЕЩУ НЕГО, ЗАЩОТО ТОЙ ИМ ИЗКАРВАХА КИРЛИВИТЕ РИЗИ. ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ, АААА И ЗАПОЧНАХА ДА ГО ПЛЮЯТ ЗА ДА МУ СМЪКНАТ РЕЙТИНГА, КОЕТО Е ЧИСТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
    ЗАЩО НИТО 1 ПОЛИТИК ИЛИ СОЦИОЛОГ ПОЛИТОЛОГ, ЖУРНАЛИСТ НЕ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА НА ДЕНКОВ, ЧИЙ ГО ТЪРСЕШЕ НА ВЪРХА НА НАТО ВЪВ ВИЛНЮС, КАТО ДОРИ ТОЙ САМИЯТ НА ВЪПРОС НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ПО ВОЕННИ ВЪПРОСИ ВЪВ ВИЛНЮС ОТГОВОРИ, ЧЕ Е НЕКОМПЕТЕНТЕН, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГЛАСУВАНЕТО, ЗА ДОСТАВКА НА КАСЕТЪЧНИТЕ БОМБИ ОТ САЩ, ЧЕ ГЛАСУВА С ДА, А НИЕ СМЕ ПОДПИСАЛИ КОНВЕНЦИЯТА С НЕУПОТРЕБА НА ТАКИВА, ЗАЩОТО СА РАДИАЦИОННИ - КАРЦЕРОГЕННИ И ТОВА Е ОГРОМЕН ГАФ ЗА БЪЛГАРИЯ. ЧОВЕКА НЕ САМО, ЧЕ Е НЕКОМПЕТЕНТЕН, НО И НЕВЕЖ ОТ ОТ ЛАКОМИЯ ЗА ВЛАСТ ОТИДЕ ВЪВ ВИЛНЮС, НИЩО ЧЕ Е ГАЛФОН. ЗАЩО ЖУРНАЛИСТИТЕ ПРИ ЗАВРЪЩАНЕТО МУ ОТ ТАМ, НЕ МУ ПОТЪРСИХА СМЕТКА, А И СОЦИОЛОЗИТЕ И ПОЛИТОЛОЗИТЕ МЪЛЧАХТЕ КАТО КОМУНИСТИ, НЕ Е ЛИ ТАКА?
  • 14 Наблюдател

    9 19 Отговор
    Първан отдавна не е социолог а пропагандист от шайката на руската матрьошка Радев.

    Коментиран от #17

  • 15 Само питам

    11 14 Отговор

    До коментар #5 от "Санкт Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺⚓️":

    Тая руска курва защо още не е изтрита? Вие руснаци ли сте или българи?
  • 16 Синя бабка

    3 2 Отговор
    Слаб анализ в частта за местния вот. В София се задава голяма изненада. Но, хубаво е, че не я виждате..
  • 17 Стършел

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Заедно със славиту василев са и още много, знайни и незнайни 4 000 ници!
  • 18 българка

    8 4 Отговор
    А кой започна пръв да се зъби, да обижда и да предизвиква негативизъм към ПП-ДБ при всяка възможност? Как се отговаря на наглеците - като се разобличават за провалите и излагациите!

    Коментиран от #19

  • 19 В. Чернев

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "българка":

    Защото веднага след встъпването на правителството обърнаха политиката по Македония, която Радев прокара. И така се разобличиха още в началото, че са алабалисти.
  • 20 Първанка,

    1 5 Отговор
    ти добре ли си?!Правителството ли воюва с Хвърчилков или той от години воюва с всички?!Я,си спомни още в първия ден,когато го избраха,какво и с каква злоба каза в парламента на депутатите от ГЕРБ!Първата му реч в Парламента:"Утре няма да ви има!"Така,че не пробутвай глупавите си опорки!Радев си го назначи Решетников и в това вече няма и грам съмнение!И че тласка страната към тоталитаризъм по руски образец,също!Това е изключително семпъл и вреден човек!Който българин не го осъзнава,много ще пати!
  • 21 Ихтиандър

    0 4 Отговор
    Тоя от коя комунистическа фамилия е? Доколкото аз чувам и виждам, то Мунчо непрекъснато напада правителството, а не обратното. Тоя с тази съмнителна брадичка в коя държава живее?
  • 22 Артилерист

    4 2 Отговор
    Точно така е г-н Симеонов. Управляващите са гузни купени атлантици и знаят, че не са прави, но се самонадъхват срещу президента Радев, за да гасят пожара на гузната си продажна съвест...
  • 23 Каква битка с руския

    0 0 Отговор
    червей????
  • 24 УПРАВЛЯВАЩИ ЛИ ?

    2 0 Отговор
    ТОВА СА КРАДЦИ ! .......... Д-р Гълъбова пред ФАКТИ: Правителство е вредно, защото не само ни тика, то ни шутира във войната в Украйна
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.