Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 09:30 3 560 7

Посланикът на ОАЕ Н.Пр.Султан Ал Кайтуб пред ФАКТИ: ОАЕ работят за изграждане на мостове за постигане на напредък в климата (ВИДЕО)

  • обединени арабски емирства-
  • оае-
  • н.пр.султан ал кайтуб -
  • конференция-
  • дубай-
  • (cop28)

Обединените арабски емирства ще бъдат домакини тази година на Конференцията по изменението на климата (COP28), която ще се проведе от 30 ноември до 12 декември 2023 г. в Expo City в Дубай

Посланикът на ОАЕ Н.Пр.Султан Ал Кайтуб пред ФАКТИ: ОАЕ работят за изграждане на мостове за постигане на напредък в климата (ВИДЕО) - 1
Снимка: Посолство на ОАЕ в България

Н.Пр.Султан Ал Кайтуб е Извънреден и пълномощен посланик на Обединените арабски емирства в България от юни 2020 година

Дипломате от 46 години. Бил е посланик в Тунис, Мароко, Либия, Испания, Бразилия и Швеция.

Ваше Превъзходителство г-н Посланик, разрешете ми да ви приветствам с „Добре дошъл“ в студиото на ФАКТИ. Много Ви благодарим за тази визита и за това интервю!

- Ваше Превъзходителство, тази година ОАЕ е домакин на Международната климатична конференция. Какво представлява тази конференция за ОАЕ и как са се подготвили за нея домакините?

- Първо , бих искал да изразя своята благодарност за възможността да говорим за Конференцията на страните по изменението на климата (COP28) в Обединените Арабски Емирства.
Разбира се, няма съмнение, че Обединените арабски емирства ще бъдат домакини тази година на Конференцията по изменението на климата (COP28), която ще се проведе от 30 ноември до 12 декември 2023 г. в Expo City в Дубай.
Тази Конференция представлява особено значение за страната с присъствието на световни лидери, правителства, международни организации и заинтересованите от този глобален проблем.


Без съмнение Обединените Арабски Емирства задействаха всичките си средства и усилия за организиране и провеждане на тази Международна Конференция. Организации, институции и министерства в държавата бяха задействани за успешната организация на този форум.

- Какви са желаните резултати от климатичната конференция?

- Известно е, че Обединените арабски емирства са център на енергетиката, индустрията и туризма. Обединените арабски емирства са един глобален кръстопът за търговия, бизнес и туризъм. Страната е важен център за логистика, транспорт и технологии.
От тази гледна точка ОАЕ работят за изграждане на мостове за постигане на напредък в климата.
Чрез тази Конференция ОАЕ се стреми да постигне осезаеми резултати по отношение на ангажиментите за климата и да работи заедно за постигане на решения, които допринасят за преодоляване на предизвикателствата, за да се осигури устойчиво бъдеще за настоящите и бъдещите поколения.

- Ваше Превъзходителство, още веднъж Ви благодарим за това интервю и гостуването ви в студиото на ФАКТИ

- Благодаря и на Вас за поканата. Господ да Ви благослови и до нови срещи! Благодаря!

Интервю на Оля АЛ-АХМЕД


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 света е двупластен

    3 1 Отговор
    хипер богаташи и бедни . за богатите чист планински въздух от Родопите , а за бедните Смог, Прахови частици, Пушек и Дим . Новия Доминант манипулатор Виещ по екраните Зелено, зелено , чисто .

    Коментиран от #3

  • 3 Материализъм и материалисти

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "света е двупластен":

    Къде па тия хипер богаташи у Родопите, че не съм видял нещо??? Всъщност в Родопите живеят много скромни хора (бедни според някои)! Всъщност материалистите (богаташчетата и такива, които само храната им е най-важна, дрехите са им най-важни и т.н. са много повече от останалите малко истински духовни хора! Ето това е истината, ай да не се лъжем!
  • 4 продавам въздух

    2 0 Отговор
    без пари срещу обещания и дарявам нищо . време е зеленина и инфраструктура и планински въздух , мечти , капитализам , спестяване
  • 5 Aлфа Вълкът

    5 0 Отговор
    Все едно гледаш Ал Джазира...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пръцко

    0 0 Отговор
    Тия скитащи камилари, дето от горенето на мръсния петрол забогатяха и замязаха (уж) на човеци, ще домакинстват Конференция по изменението на климата - Ха-Ха-ХАААА :))