Last news in Fakti

4 Април, 2024 12:35 1 940 11

Любомир Каримански пред ФАКТИ: Асен Василев прави грешка, защото раздува бюджета (ВИДЕО)

  • любомир-
  • каримански-
  • бюджет-
  • митници-
  • асен-
  • василев

Право на Асен Василев е да работи с екип, на който той има вяра, обяви икономистът

Любомир Каримански  пред ФАКТИ: Асен Василев прави грешка, защото раздува бюджета (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

За мен Асен Василев прави една и съща грешка, която я има и дори в Министерството на финансите . В пролетната прогноза, която излезе преди дни, има грешка в приходната част, защото е раздута. По същия начин и бюджетът е раздут. Брутният вътрешен продукт на България за 2023 година според планираното трябваше да бъде 190 милиарда лева, а имаме събрани 183 милиарда. 7 милиарда сме на минус и те ще тежат всеки ден и върху дефицита на касова основа. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Любомир Каримански, бивш депутат и икономист.

„Не знам да има официални изявления от ДАНС и новата комисия КПКОМПИ за случващото се в Агенция „Митници“, но тук най-важното нещо е дали ще има безспорни и благонадеждни доказателства, за нещо, което си заслужава да се работи в борбата срещу корупцията. Мисля , че това обхваща едни по-стар период за работата на митниците. Съмнявам се, че обхваща периодът на госпожа Банкова, по-точно за двата месеца, в които тя е директор на митниците. Със сигурност става въпрос за по-дълъг период от време“, сподели гостът.

„Асен Василев има правото да назначава директорите на агенциите, които са на подчинение на Министерството на финансите. Василев не е задължен по никакъв акт да се съобразява с министър-председателя, защото чухме Денков да казва, че назначението е на Василев. Да, правото на Асен Василев е да работи с екип, на който той има вяра, за да може да постигне съответните резултати. Нека да погледнем какво се случва в митниците? Със сигурност в момента не са постигнати тези резултати, които са желани. Сега бившият директор на митницата става негов съветник, а госпожа Банкова става директор на Агенцията . Какво имаме? През 2022 година митническите приходи са изпълнени на 118%. През 2023-а имаме неизпълнение с 20%!? Какво означава това… 2023-а сме 20% минус като приходи на митниците“, каза още Каримански.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    15 6 Отговор
    Явно Асен Василев прави нещо правилно, щом през две минути някой политик го споменава от всички партии на статуквото
  • 2 Много лошо обаче за вас

    8 2 Отговор
    "грешката" е че не остават два милиарда излишък годишно да си ги раздавате по шкафчетата
  • 3 Този

    9 4 Отговор
    е престъпник от банка и сега е под крилото на полупрезидента Радев. Голям м р ъ с н и к от чалгарската партия!
  • 4 Стефанов

    11 0 Отговор
    Докато Борисов е жив, България няма бъдеще.
  • 5 Отврат

    12 0 Отговор
    Всички слуги на Пеевски и Борисов, днес са плъзнали по медиите.
  • 6 Болярче

    7 2 Отговор
    Браво на Асен!Богат народ богата държава .На Бойко хората бяха свикнали само те на големите заплати и да крадат яко.А народа да го държат беден за да го манипулират на избори.Мислещите хора ще гласуват за промяната.
  • 7 Радо

    1 4 Отговор
    Бъдещия финансов министър отсега има пълната подкрепа на народа!
  • 8 Град Козлодуй

    1 7 Отговор
    😘 Василев служи на мафията
  • 9 Стефан

    3 0 Отговор
    "Шоуто на Слави" май ще продължава да блести в парламента докато електората на тая измислена партия-маша на ГЕРБ е убеден, че проблема не е в него. Да живее цирка наречен български политически живот...
  • 10 Стоев

    2 0 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са в състояние да доведат всичко до абсурд. Разликата с другата комисия, която уж изяснява случая "Нотариуса", а покрай него и джуджета и Барселона, за хората с малко здрав разум, не за гербопитеците, е очевидна. ДПС и ГЕРБ са овладели службите, в т.ч. ДАНС и цялата съдебна система, поради което там всички знаем, че има престъпления, които се прикриват. Ако някой вярва, че ПП-ДБ-тата владеят същите служби и съдебната система, трябва да отиде на лекар. Разликата е съществена, но както Редбул, така и мало умието на избирателя дава крилааааа.
  • 11 Българин

    1 0 Отговор
    корупция