Last news in Fakti

13 Август, 2014 10:14 962 1

САЩ пращат над 130 военни съветника на кюрдите в Ирак

  • сащ-
  • ирак

В същото време САЩ продължават с въждушните удари по позиции от джихадистите от Ислямска държава

САЩ пращат над 130 военни съветника на кюрдите в Ирак - 1
Снимка: АП/БТА

САЩ ще изпратят най-малко 130 военни съветника в региона на кюрдите в Северен Ирак, съобщи арабската редакция на Би Би Си. Медията се позовава на изказване на американския държавен секретар по отбраната Чък Хейгъл.

Морските пехотинци и специалните части ще подпомагат със съвети при хуманитарни операции и няма да участват в сражения.

В същото време САЩ продължават с въждушните удари по позиции от джихадистите от Ислямска държава. Напредването на групировката принуди хиляди да напуснат своите домове.

Чък Хейгъл заяви, че Белият дом ще продължи да предоставя помощ на иракските власти в операцията в планината на Синджар и да се предотвратяват потенциални актове на геноцид от Ислямска държава.

В момента САЩ са изпратило около 250 военни съветника в Багдад.

ООН обяви, че десетки хиляди от язидите са блокирани в Синджар и те се нуждаят от хуманитарни операции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    САЩ праща, някой, някъде си, с нещо... . Това добре, но никъде не ни уведомявате, това направено ли е със санкция от ООН или Съвета за сигурност. Или просто "глобалния полицай" се прави на велик, до...изчерпване на възможностите му