Last news in Fakti

12 Декември, 2014 18:18, обновена 12 Декември, 2014 18:53 3 012 0

Въздушно пространство на Лондон е затворено (обновена)

  • лондон-
  • самолети-
  • въздушно пространство

Причината е компютърна грешка

Въздушното пространство на Лондон бе затворено за около час след срив в компютърната система , заявиха от въздушен контрол пред Би Би Си. Първоначално бе съобщено, че нормалната работа на летищата ще бъде възобновена до 19:00 GMT (21:00 часа българско време).

Според разписанието на Летище "София" няма засегнати полети от и към България.

Новината бе съобщена в кратко съобщение на уебсайта на Европейска организация за безопасност на въздухоплаването Евроконтрол. Оттам уточниха, че е отказал сървърът, в който е информацията за полетите на районния контролен център в Лондон.

Британската организация за следене на полетите "Натс" потвърди за "техническия проблем" и заяви, че са предприети "всички възможни действия" за разрешаване на проблема.

Летище „Хийтроу” съобщава, че за момента полетите закъсняват, но може да има и върнати самолети.

Летища „Хемпшир" и "Суонуик" заявяват, че въздушното им пространство остава отворено, но ограничено.

Пристигащите полети кацат на „Гетуик”, но заминаващите са замразени.

„Станстед” е в контакт в ръководство на полетите, за да разбере как ще повлиае ситуацията на летището.

В изявлението на Евроконтрол се казва още, че се предприемат всички възможни действия за разрешаване на проблема: "Инженерите работят. Повече информация ще бъде дадена, когато е налична". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: