Last news in Fakti

15 Януари, 2015 15:32 2 409 5

Путин хвърля „Антимайдан“ срещу опозицията

  • антимайдан-
  • рокери-
  • хирурга-
  • цветни революции

Основната цел ще бъде да не се допусне в страната да избухне цветна революция

В Русия се появи движение, което се нарече „Антимайдан“. Неговата основна цел ще бъде да не допусне в страната да избухне цветна революция. За целта неговите членове ще се появяват на всеки митинг или проява на опозицията, съобщава РБК.

В инициативната група влизат сенаторът и ръководителят на организацията „Бойно братство“ Дмитрий Саблин и рокера Александър Залдостанов, известен с прякора си Хирург.

Очаква се първата проява на Антимайдан да бъде срещу митинга на Манежния площад,

свикан от съратниците на Алексей Навални.

„Мои приятели загинаха в боевете в Новорусия. Освен това ние помагахме на украинския „Беркут“ при събитията на Майдана в Киев“ обясни пред РБК Залдостанов своето решение да организира руската версия на „Антимайдан“. Хирурга не пропусна да отбележи, че „тази година няма да бъде лека“ и не трябва да се стои настрана.

Александър Залдостанов посочи, че членовете на Антимайдана са настроени решително да се борят с идеологическите си противници независимо дали техните действия ще бъдат разрешени от властта или не.

„Всички улични движения, всичките цветни революции водят до кръв и до страдания за деца, жени и старци. Ние се готвим да не допуснем това“, коментира Дмитрий Саблин.

В инициативната група на новосформираното движение Антимайдан влизат и писателят Николай Стариков, членът на Съвета на ветераните от Афганистан Вячеслав Шабанов, световната шампионка по бой без правила Юлия Березикова и други. Движението още няма съдебна регистрация, но това не му пречи да създаде свой щаб, изпълнителен комитет и да набира членове, съобщава ТАСС.

Съставът на Антимайдан показва, че той е тясно свързан с Путин.

Александър Залдостанов е лидер на рокерската банда „Нощни вълци”. Нейните членове са популярни със своята агресивност. От месеци те се заканват да наложат ред в Източна Украйна. Александър Залдостанов е роден на 19 януари 1963 г . в украинския Кировград в семейство на руснаци. Той завършва медицина в Москва със специалност по лицево-челюстна хирургия, откъдето идва неговия прякор. През 2009 г. той се запознава с Путин и оттогава двамата не крият своите симпатии един към друг.

Самият Путин участва в няколко прояви на „Нощните вълци“, яхнал Harley-Davidson.

През септември 2014 г. Хирурга и неговата рокерска падна попадна в черния списък на САЩ

заради тяхното участие във въоръжени бойни групи и битки срещу украинските военни сили. Рокерите са били вдъхновители и участници във взривяването на редица обекти в Източна Украйна, сред които газов разпределителен възел, припомня АП.

Белият дом обвинява Хирурга, че е координирал операцията по конфискуване на оръжието на украинската армия в Крим по време на превземането на щаба на Военно-морските сили на Украйна през март 2014 г.

Ветераните от Афганистан са известни със своята дисциплинираност

и безрезервната им отдаденост да следват поставените им цели. Мнозина от тях се прочуха по време на руските антитерористични операции в Кавказ срещу ислямски екстремисти. Преди месеци се появиха информации, че част от тях работят като инструктори във военните части на проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Самият Дмитрий Саблин е служил в Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    2 0 Отговор
    това са обикновени хора - хирурзи, адвокати, мениджъри и т.н., които заявяват своята позиция и карат хубави мотори!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "европеец":

    Написано е черно на бяло "беэработна сган ,воювала в Афганистан",дето ще ти отрежат главата от кръста беэ да им мигне окото,ти ми прикаэваш эа адвокати и "мениджъри"!...Че и "европеец" се кръстил русофилът му с русофил:)

    Коментиран от #4

  • 3 провинциалист

    0 1 Отговор
    ееееееееее браво,браво,направили ги руснаците,наистина хубави мотори-само ИЖ-ета и ВОСХОДИ,пък и "хубави хора" ги карат!!!!!!!!!!!!!
  • 4 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    ами да, щом венци ти го е написал - как може да не му вярваме
  • 5 ники

    0 0 Отговор
    Русия няма да се остави на вълците, колкото и да им се ще на някои лигльовци. Колкото до ветераните от Афганистан - да ни ги пратят тука, да почистят София от демократягите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания