Last news in Fakti

20 Януари, 2015 11:16, обновена 25 Юли, 2016 13:13 2 108 1

Чомски: Атаките в Париж показват лицемерието на Запада

  • ноам чомски-
  • тероризъм-
  • аз съм шарли-
  • сащ-
  • лицемерие

Дрон програмата на Обама е най-екстремистката терористична кампания на модерните времена

Чомски: Атаките в Париж показват лицемерието на Запада - 1
Снимка архив АП
Световноизвестният лингвист и учен Ноам Чомски разкритикува това, което според него е лицемерие на Запада след последните терористичните атаки в Париж и обясни идеята, че има два вида тероризма: "Техният срещу нашият".Чомски: Атаките в Париж показват лицемерието на Запада

В анализ, публикуван в понеделник в сайта на Си Ен Ен Чомски отбелязва как смъртоносните нападения срещу "Шарли ебдо" и еврейския супермаркет от миналата седмица вдъхновиха милиони да издигнат лозунга "Аз съм Шарли" и предизвикаха разследване "относно корените на тези шокиращи атентати в ислямската култура и проучване на начини за противодействие на убийствената вълна на ислямски тероризъм, без да жертва нашите ценности."

Нямаше такъв тип разследване на западната култура и християнство когато през 2011 г. Андерш Брайвик направи атентат в Норвегия, при който загинаха десетки хора.

Искрата на  "Je  Suis Charlie" не успя да пламне и по време на ракетните удари на НАТО през 1999 г. по централата на сръбската държавна телевизия, при която загинаха 16 журналисти. В действителност Чомски пише, че атаката е вдъхновена от американски служители.

Описанието на атаката на "Шарли ебдо", което адвокатът по граждански права Флойд Абрамс дава като "най-опасното нападение над журналистиката в живата ни памет", не е изненадващо и Чомски пише, "терминът "жива памет" някои хора разбират като категория, внимателно изработена, за да включва Техните престъпления срещу нас и изключва Нашите престъпления срещу тях. Второто е описано не като престъпление, а като благородна защита на най-високите ценности, понякога неволно гледани погрешно."

Други актове на бездействие при нападения срещу журналисти, които Чомски отбелязва са: нападението на Израел над Газа през това лято, по време на което имаше много жертви, които включваха журналисти, както и убийството на десетки журналисти в Хондурас след преврата през 2009 година.

Предлагайки още едно доказателство за това, което той описва като западно лицемерие към тероризма, Чомски описва програмата за безпилотни самолети на Обама, която той описва като "най-екстремистката терористична кампания на модерните времена."

Тя е "насочена срещу хора, които са заподозрени, че може би възнамеряват да ни навреди някой ден", пише той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    2 0 Отговор
    ПРАВ Е ПРОФЕСОРЪТ.
    ЗА ЕДНИ ИМА ШАРЛИ ,
    А ЗА ДРУГИ - НЕ !
    ВСИЧКО Е ПРОПАГАНДА !
    И ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ !