Last news in Fakti

6 Март, 2015 13:51 3 923 5

Главната свидетелка на убийството на Немцов получи смъртни заплахи

  • анна дурицкая-
  • борис немцов-
  • убийството-
  • главната-
  • свидетелка-
  • смъртни заплахи-
  • държавна защита

Украинската манекенка Анна Дурицкая е поискала държавна защита

В Украйна е заведено наказателно дело във връзка със заплахи по адрес на Анна Дурицкая – 23-годишната приятелка манекенка на Борис Немцов, която беше с него по време на убийството му в нощта на 28 февруари в Москва. Според информация на сайта на Главната прокуратура на страната, става дума за смъртни заплахи към Дурицкая, отправени от неизвестни лица при пребиваването й в дома на нейните родители в Киев.

Тя е съобщила за това в полицията на 5 март, след което главният прокурор Виктор Шокин е наредил да се предприемат всички необходими мерки за защита на живота и здравето на младата жена и е взел досъдебното разследване под свой личен контрол.

Делото е повдигнато по два члена от Наказателния кодекс – за опит за покушение и умишлено убийство.

Адвокатът на Анна Дурицкая - Вадим Прохоров, потвърди пред „Интерфакс“, че клиентката му в петък е поискала държавна защита, която предполага смяна на местожителството и постоянна охрана.

Официалният представител на Следствения комитет Владимир Маркин обяви, че на Дурицкая е предлагано включването й в програма за защита на свидетели, докато е била в Москва след убийството на Немцов, но тя е отказала.

Дурицкая се върна в Киев в деня на погребението на Немцов, на което тя решила да не ходи, вероятно страхувайки се от отношението на неговото семейство към нея, предположи тогава Прохоров. Тя му казала, че по-късно непременно ще намери начин да се прости с любимия човек, когато на гробището няма да има нито хора, нито камери. Защитникът лично придружил клиентката си до Киев, тъй като тя била в тежко психическо състояние след убийството, а и се страхувала за безопасността си.

Анна Дурицкая е главна свидетелка по делото за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов. Тя е обещала да сътрудничи на следствието. Според признанията на адвоката Прохоров пред РИА „Новости“, той също не знаел от кого са отправени заплахите към неговата подзащитна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Главната свидетелка!?
    Какво и е "главното" и каква "свидетелка" е след като е казала, че нищо не е видяла?!

    Коментиран от #2

  • 2 гру

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Ти кво искаш да каже след, като знае какво я чака ако каже? В мафиотски държави, като Русия свидетелите не живеят дълго. Що я тръсят да я трепят значи има за какво.

    Коментиран от #3

  • 3 ГЕРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гру":

    Всичко е "постановка" - братчет!
    На Дурицкая е предлагано включването ѝ в програма за защита на свидетели, докато е била в Москва, но тя е отказала!
    Не забравя, че в мафиотски държави кото дойдат да те гърмнат няма да пожалят никой!
    Дали си убил един или трима, четирма все едно!
    Важното е да няма всидетели да те уличат!
    "Бай Миле" като го гръмнаха с цялата охрана да не съ го гръмнали в цивилизована държава?
    На някой хора им се привиждат извън земни като чуят думата Русия или кумонизъм!
    На крив "член" козината му пречи!
    На некадърниците все някой друг им е виновен!
  • 4 вертъ

    0 0 Отговор
    долни украийнски номера
  • 5 трев

    0 0 Отговор
    болен атакист!
Новини по държави: