Last news in Fakti

11 Март, 2015 10:29 3 269 9

Обрат в процеса за убийството на Немцов

  • немцов-
  • борис немцов-
  • процеса-
  • обрат-
  • убийството

Заур Дадаев се отказа от самопризнанието си за убийството на руския опозиционен политик

Обрат в процеса за убийството на Немцов - 1
Снимка: АП/БТА

Обвиняемият за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, Заур Дадаев, се отказа от самопризнанията си за съучастие в извършването на престъплението, предаде ТАСС.

Дадаев обяснил, че очаквал да го доведат в Москва и тогава да каже цялата истина и това, че е невинен. Той твърдял, че е бит и даже показал белези по тялото си.

Представител на президентският съвет по правата на човека в Кремъл, Андрей Бабушкин заяви пред AFP, че бившият чеченски полицай, вероятно е дал самопризнания, след като е бил подложен на изтезания.

„Има причини да вярваме, че Заур Дадаев е признал, че е виновен след изтезания“, заяви Бабушкин, като добави че по време на посещението му в затвора е видял „множество рани“ по тялото на Дадаев.

За самопризнанието, направено от Дадаев в показанията му пред следствието, съобщи съдията Наталия Мушникова, която прочете постановлението за задържането му.

В съда чеченецът не коментира въпроса за съучастието си в убийството, а само поиска справедлив процес, посочва ТАСС, като цитира в. "Московский комсомолец".

По делото за убийството на Борис Немцов към този момент са арестувани петима души. Всички са от чеченски произход. На двама от тях вече са повдигнати обвинения за убийство и незаконно притежание на оръжие.

Руските следователи твърдят, че мъжете са планирали и извършили убийството на Немцов, заради изказванията му по отношение на исляма и пророка Мохамед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    1 1 Отговор
    Не вярвам чеченеца да е истинския убиец на Борис Немцов ! Прекалено шито с бели конци е ! Хора които от когато се знаят воюват, да направят такава елементарна грешка за избора на място за убийство !! Някой се е помъчил да изглежда ,че килъра е профан и по този начин да свали от себе си всякакво подозрение ! Поръчителя е ясен , за всеки случай не са "обидените " за пророка Мохамед ! Сега остава да видим на кого ще го лепнат ! Убедена съм , че истинския убиец на Борис Немцов ще лъсне след години !!

    Коментиран от #3

  • 2 леонид брежнев

    0 1 Отговор
    Абе какво го коментирате, тоя олигарх не мога да разбера!? Това е Русия бе хора. Там има един голям Бос и той решава, кой да живее и кой да умре. Винаги е било така и така ще бъде, ПАРИТЕ не са от значение, а властта.
    Те си ги правят олигарсите и после те си ги трепят, какво толкова сложно има?!
    То 1000 статии за тоя, чудо голямо, ще го сменят с друг и тва е.
  • 3 товарича Путина

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ани ":

    Ани, така както коментираш като спец, ми идва на ума, че ти стоиш в основата на покушението, и сега хвърляш топката в друга посока, за заблуда на противника. Хитро измислено. Явно тарикат жена си.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Генадий Селезнев Кенгуру

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "товарича Путина":

    Товарищ Путин,
    Извините, разрешите, согласитесь чтобы бы смогли найти кто вор, кто убийцом и кто нам друг!

    Другарят Литвиненко, който бе убит с полоний във Великобритания, имаше книга, в която се разказва за миналото на Владимир Путин като член на бандитска групировка. Търгувал е с метали, а никой в първите години след разпада на Съв. съюз не е можел да се занимава с този бизнес без дебели връзки в престъпния бизнес!

    В същата книга Литвиненко описва опит на КГБ да представи като подготовка за терористичен акт от страна на чеченците зареждането с експлозив на няколко блока в Москва. Единият блок, след взривяването си, става причина да се види, че някои от обитателите му са ЗНАЕЛИ за предстоящия атентат и дори си приготвят дрехи и изнасят част от багажа. Литвиненко разкрива, че "чеченската връзка" е пълна измама. Разбира се, той е недолюбван и преди, така че дори след бягството си във Великобритания (бяга през Турция), той не е сигурен за живота си. Разбира се, убиха го!

    Предполагам, точно както Ани, никакви чеченци не са убивали Немцов, просто чеченците са традиционно удобен инструмент за измиване на ръцете! Как ще докажете, даже да е вярно, че е вътрешна, руска мокра поръчка?!

    Коментиран от #6

  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Генадий Селезнев Кенгуру":

    Ти само от литературни напъни на нереализирани агенти и продажници ли черпиш информация.

    Коментиран от #7

  • 7 Генадий Селезнев Кенгуру

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Вопросы и опросы(анкети)... Вот и кто спрошивает?!
  • 8 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    процеса го чакаме с нетърпение.за първи път в русия путин има сериозен опонент,които не може да утрепа или затвори.рамзан кадиров защити предполагаемия убиец наричаики го голям руски патриот ,както и самовзривилия се преди дни помагач.веднага след изявлението путин награди кадиров с медал,нещо което той никога не прави за хора които му противоречат,а предполагаемия убиец се отрече от самопринзанията,оказа се че е пребит и чака справедлив процес.
  • 9 НРБ

    0 0 Отговор
    това ли е хамериканската ви мечта ?????????
    https://www.youtube.com/watch?v=sj3fQGHgYxc
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания