Last news in Fakti

7 Март, 2015 12:30 2 405 21

Арестуваха четирима заподозрени за убийството на Немцов (обновена)

  • арестуваха-
  • двама-
  • заподозрени-
  • убийството-
  • борис немцов-
  • кавказ

Те са жители на Кавказ

Арестуваха четирима заподозрени за убийството на Немцов (обновена) - 1
Съратникът на Немцов - Иля Яшин, се надява задържаните да са правилните хора. Снимка: АП/БТА

Директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников съобщи тази сутрин за задържането на двама заподозрени за убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде „Интерфакс".
Държавният глава Валдимир Путин вече е информиран за задържането на Анзор Кубашев и Заур Дадаев, жители на Кавказ. Оперативно-следствените действия продължават.

Източници на "Интерфакс" твърдят, че задържаните най-вероятно са изпълнителите на убийството. Да се намерят и поръчителите на това нагло и цинично престъпление, призова Михаил Федотов - шеф на Съвета по правата на човека към кабинета на руския президент.

Предстои да се реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на двамата заподозрени, като се очаква тя да е най-тежката – арест (задържане под стража).

Според информатори на агенцията, следствието има обещаващи шансове да намери убийците. Бързо е бил открит автомобилът, с който те са избягали от местопрестъплението, а в него е открит биологичен материал, спомагащ да се влезе в следите на престъпниците. Записите от уличните видеокамери пък са запечатали достатъчно ясни техни снимки.

„Надяваме се, че са задържани точните хора, които наистина имат отношение към убийството. Надяваме се това да не е грешка, а резултат от добрата работа на правоохранителните органи. Дали е така, към момента е трудно да се съди“, заявил е съратникът на Немцов от партия РПР-Парнас и движение "Солидарност" Иля Яшин.

По-късно през деня  РИА "Новости" съобщи, че още двама души са задържани във връзка с убийството на руския опозиционер Борис Немцов, позовавайки се информация на секретаря на Съвета за сигурност на Ингушетия Алберт Барахоев. „Задържани са Заур Дадаев, който е заместник командващ на батальона „Север“ към МВР на Чеченската република, и още един мъж, който по време на ареста се е намирал с него в един автомобил. Освен това е задържан Анзор Губашев, бивш служител на частна охранителна фирма в Москва, както и неговият по-малък брат“, заявил е Барахоев, уточнявайки, че задържаните са граждани на Ингушетия, но са етнически чеченци. От години те не живеели в републиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    чудесна новина.дано се разкрие напълно и да се накажат тези дето са ги изпратили.за сега се повтаря станалото с политковская едно към едно,дано обаче се стигне до мотивите на поръчителите.
  • 2 ГЕРБ

    0 0 Отговор
    До кога ще си повтаряш едно и също?
    В БГ всички сте закостенели мозъци за това си тъпчете на едно място!

    Коментиран от #3

  • 3 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГЕРБ":

    нали не смяташ че ще си сменям мнението като волен сидеров .имам едно такова и го повтарям .ти колко мнения имаш по един въпрос?

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    ДА и кой пише с 100 различни ника ,пък и ти на себе си не вярваш щото си платен ,който утре ще избяга при първа възможност българите имат тикви на главите си вместо глави.

    Коментиран от #8

  • 5 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Сега усещаш ли колко си жалък с твоите мнения, тролче нежно...
  • 6 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Сега усещаш ли колко си жалък с твоите мнения, тролче нежно...
  • 7 Истината боли

    0 0 Отговор
    На Волен му е "Просветнало" за разлика от теб!!!!!!!
  • 8 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДПС":

    ти пишеш с различни имена.тук имаш три поста с различни имена в тази тема.
  • 9 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    оказа се че единия убиец е част от кадировските спец части.много интересно развитие предстои.каква ли версия ще се появи за убииството и поръчителите?поне стрелците не са американци:)!

    Коментиран от #10

  • 10 Истината боли

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Ти нали всичко знаеш, кой от кои спец шасти, основен опонент на Путин, той го е убил, никой няма да намерят и т.н.
    Сега какво не ти е наред?
    Ако кашат, че е Путин ще се успокоиш ли?

    Коментиран от #11

  • 11 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Истината боли":

    май нещо не те държат нервите ,а уж си тук за истината.явно те заболя теб от нея ?
    руските правоохранителни служби са хванали предполагаемите убиици ,които се оказаха или поне единия виден спецполицай от руските части в чечня .награждаван многократно за акции в кавказ.интересното обаче е ,че въпросният е от семейство за мокри поръчки :),двамата му братовчеди са убили кадирови противници ,единия е конкурента на кадиров яндарбиев,другия е телохранителя на кадиров избягал във виена и даващ показания, че шефа му лично е убивал и изтезавал :)!и да те питам в германия така ли си прекарваше патента с обиди и лъжи?

    Коментиран от #12

  • 12 Истината боли

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Нервите са ми добре!
    Как да помогнем на простолюдието когато интелигенцията "вярва", че ЕС и америка ще им помогне?!
    Дано си се събудила, щом си се убидила!
    Всичко руско е лошо, купувайте западно европейско и американско!
    Наште-ваште професори по ядрена физика и енергетика забравиха кой ги направи "специалисти", че сега пропагандират американски технолигии които не са и лицензирани!!!
    Ами да си хвърлят дипломите!
    Всичко е бизнес малката!
    Капиталиста няма да е такъв ако е дошъл да ти даде, той иска да ти вземе!

    Коментиран от #14

  • 13 Владислав Димитров

    0 1 Отговор
    Чакаайте, какво става,, какви са тези чечено-ингуши ? Къде са тукашните експерти - русофили ? Нали уж Обама и ЦРУ бяха виновни за убийството на Немцов ?!

    Коментиран от #18

  • 14 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Истината боли":

    тва кво общо има с дискусията?не аз публикувам инфото за убииците ,а руските медии.
    кво простолюдие кви помощи?става въпрос за убииците на немцов.сега като се оказаха кадировци се оказах офца и незнам кво си!!!тва че постоянно ви хващам в лъжи не е повод да си изпускаш нервите ,а по-коректното е да спреш с лъжите!

    Коментиран от #15

  • 15 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Деси ма пак къртиш. Тия са биле кадировци ама отдавна. Също както трактора, галеви, баретата и мн.др. са били към държавните структори.

    Сега тия дори са организирали атентати против кадиров и се водят към така наречената опозиция против проруското управление и наемни убийци работещи за терористите от нато.

    Коментиран от #16

  • 16 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    отдавна от момента на залавянето им.интересното за острието на бандата е че е от фамилия за мокри поръчки на кадиров.единия му братчет е трепал едни противници на кадиров другия други,а сега този е утрепал немцов.демек 2+2 =100

    Коментиран от #17

  • 17 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Какво искаш да кажеш, че след атентатите в Париж и Копенхаген като няма живи заловени там е тоталитарен режим, след като в Русия са заловени живи и ще ги съдят там е демокрация.

    Коментиран от #20

  • 18 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Владислав Димитров":

    Май не вдяваш че Чеченските терористи се ръководят от вашингтон и затова там ги наричат бунтовници против режима на Путин.

    Коментиран от #19

  • 19 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Да, разбира се Бай Хойчо, а Рамзан Кадиров е таен агент на ЦРУ.
  • 20 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    искам да кажа че след като са ги хванали да не им се случи да се самоубият ръгаики се в гърба с нож стотина пъти.

    Коментиран от #21

  • 21 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    А какво ще кажеш за демократичните власти в западнала европа дето нито показват нито пък арестуват терористи а само твърдят че някой е терорист и в следващият момент той и семейството му до девето коляно са премахнати.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания