Last news in Fakti

12 Март, 2015 15:33 1 425 34

Европейския парламент иска международно разследване за убийството на Немцов

  • европейски парламент-
  • борис немцов-
  • разследване

Евродепутатите гласуваха специална резолюция

Европейския парламент иска международно разследване за убийството на Немцов - 1
Снимка: БТА/AP

Европейският парламент поиска независимо международно разследване на убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов чрез резолюция, гласувана от евродепутатите.

Немцов бе убит на 27-и февруари, докато се разхождаше по Москворецкия мост в центъра на Москва. От ЕП определят престъплението като „най-знаковото политическо убийство в новата руска история“.

Немцов събираше доказателства за руското участие във войната в Украйна и бе застрелян само две дни преди да оглави голям протест срещу военните действия. Евродепутатите почетоха паметта на Немцов като човек „ отдал живота си за една по-отворена, просперираща и демократична Русия“.

Според резолюцията  някои от европейските дипломати, които са искали да присъстват на погребението на Немцов не са били допуснати в Русия.  Депутатите призовават Кремъл да спре със „заплахите, репресивните действия и натиска“ срещу опозиционните лидери, медиите и освободените политически затворници като украинската депутатка Надя  Савченко и естонския полицейски служител Естон Кохвер. Те заявяват още, че Русия се движи в посока „обратна на действащата демокрация“. Депутатите осъждат още отказа на Русия да сътрудничи на международното разследване относно свалянето на самолета от полет MH17 на Малайзийските авиолинии над Украйна през 2014 г.

Те изразяват и подкрепата на ЕП към демократичните сили в Русия и призоваха съвета на ЕС да ангажира 28-те страни членки за по-силно и единно послание относно правата на човека и необходимостта да се сложи край на репресиите срещу свободата на словото. Нужна е още по-силна програма и по-голямо финансиране в подкрепа на гражданското общество в Русия и окупирания Крим. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    А не искате международно разследване за "напитката ром" извършил убийството във Велико Търново...
  • 2 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор
    оказва се все пак ,че европа има единна позиция към русия след резулюцията на европарламента.освен това русия прикрива факти и хора свързани със сваления боинг,пак според евродепутатите.и не на последно място,европа смята да финансира руския майдан :)!!!!за путинофилите искам да напомня, че българия е част от европа,така че като псувате ес псувате и себе си :)!

    Коментиран от #3, #17

  • 3 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Ох, и тука ли се размириса на крава...

    Коментиран от #5

  • 4 според Пушкин

    1 1 Отговор
    И това ще стане. И международно разследване ще има. Путин и добре да живее, ще умре и друг ще се роди. Русия ще се събуди от сън и върху руините на самовластието ще напишат имената на такива като Немцов. Парафразирам Пушкин.

    Коментиран от #6

  • 5 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    Не на крава а на крав. Ако искаш да разбереш кое не се е случило по определен начин и кое не е истина а тъпа пропаганда - просто прочети деси мъжът с женско самосъзнание.
  • 6 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "според Пушкин":

    Такааа. Простотия след простотия.И нагла пропаганда.

    Та нали точно при Путин Русия се въздигна от руините причинени от горбачов, елцин и немцов. Този жалък подлизурко вече никой не го помни освен пропагандаторите повтарящи до безкрай имената на пропадналите агенти приели исляма като литвиненко и провалилият се при управлението на елцин немцов.

    А ЕС да разгледа какви ги вършиха при разследването на убийците на журналистите от шарлито. Каква наглост и безочие е да търсиш сламка в окото на другите а да не виждаш гредата в собствените си.

    Разледването на МХ17 е в техни ръце и те укриват доказателствата вече почти години.

    Савченко е отговорна за разстрела на руските журналисти само фашисти противници на свободата на словото могат да се застъпват за нея а какво да кажем за отговорните за изгарянето на живи хора в Одеса. Европейският парламент вече открито изявява хитлеризъм и неофашизъм.

    Коментиран от #7

  • 7 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    байко виенето ти срещу 500 млн. европейци е подобно на това на пумияр срещу месечината.няма да промени нищо.прочети статията и вии.аз просто повтарям мнението на европеиския парламент гласувано и резюлирано.ако ви смърди от него ви приканвам да напуснете европа в посока русия.

    Коментиран от #8, #19

  • 8 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    "ви приканвам да напуснете европа в посока русия" , ма то голямо приканване. Да дойдеш лично да ми се помолиш? Откъде такова самочуствие в човек, който няма връзка между главният мозък и централната нервна система...

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Владислав Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    Да разбира се, аз съм на същото мнение и подържам Деси. Вие тука с Бай Хой и още някой други все ревете като вдовици... Европа такава била, онакава била, всички европейци уж били геи и предатели, а в Русия всичко е супер-пупер и само остана руснаците да затворят кранчето на газопровода и всички в Европа ще загинат от глад и студ, а в Русия ще настъпи светлото бъдеще и т.н. Добре де, след като вие от всякъде сте обкръжени от предатели и геи какво правите тука ??.. Защо вие всичко това го търпите ? Защо не си вдигнете чукалата и не хванете директния път до Москеа , че да живнете малко и вие като белите хора ?

    Коментиран от #11

  • 10 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    идвам само кажи къде да дойда!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Владислав Димитров":

    искам поне един да иде и като се върне ще ги захвърля останалите с камъни:)!те ревът за права и свободи,за работа и екстри нека идaт в русия да ги получат:)!много е лесно да хвалиш путин и кадиров от друга държава .

    Коментиран от #12

  • 12 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    А бе да ти и ... Малко ли Българи изгонихте от Родината та и продължавате с простотиите. Като ти харесва толкова в европа защо не си там а гониш Българите от Родината им.

    То просто, просто да дрънка.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Споко Бай Хойчо, сЕди мирен никой не те гони, живей си тук спокойно щом ти харесва !
  • 14 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    аз съм в европа,демек в българия.никого не съм гонил ,а тези които бягат пак в европа и сащ отиват.не съм забелязал масова миграция към русия.теб нали не ти харесва ни, европа, ни българия ,ни сащ иди в русия поне за 3-4 години.кеф ти подмосковието ,кеф ти урал ,кеф ти сибир.поработи там порадвай се на стандарт,морал,политическа система ,все убавини дето рекламираш .
  • 15 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    "идвам само кажи къде да дойда!!!" -гр. Челябинск, р-н Курчановский, ул."Братьев Кашириньх" №27.Недалеч от Челябенский зоопарк /на север от него, през моста/. И да носиш букет цветя, ще ставаме близки, нали

    Коментиран от #20

  • 16 Монго

    0 1 Отговор
    Друго си е да си украински войник дрифтираш с БМП. После се чудим защо сепаратистите ги трепят, ми те не могат да оцелеят още по пътя за фронта:
    http://vbox7.com/play:bd6bf04c48#sthash.Bw6FjINz.dpuf
  • 17 ГЕРБ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    С това европеско "Единство" вече седмица Ми "Седиш" , кщи нещо ново за да сдезеш!

    Кораба потъва и капитана си "потаря", не се бойте ВСИЧКИ ще потънем!
    На това ли викаш единство?

    Коментиран от #21

  • 18 До Десислава

    1 1 Отговор
    Статия е от два дни, но ти си пишеш ту защото освнн против Путин друго не можеш!

    За очаквания спад на «западните» туристи какво ще кажеш ?

    30% по-малко западни туристи + 70% по-малко руски туристи = 100% ЕДИННА загуба за България!

    За ЕДИННИЯ «гъзопровод» "Южен Поток" където САМО България ще го «издуха» какво ще кажеш?


    За българското «РАКЕТОСТРОЕНЕ» нещо да кажеш?

    Също хубава тма е ЕДИННАТА «Атомна Централа» с която САЩ ни го «НАБИВА» !

    Коментиран от #22

  • 19 Истината боли

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    «500 млн. Европейци –л..нари» + НАТО вклчително «САЩ-п...яри» се борят срещу ПУТИН, а Деска с месечината!

    Попитали Генералният Секретар на ООН :
    "С кого граничи Русия ?"
    Умислен, Генералният секретар отговорил:
    "С когото си поиска!"

    Коментиран от #23

  • 20 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Монго":

    я , вече замина!!!!
    що се ядосваш тогава, че те пращам в русия?ето ти си си там чувстваш се супер, явно и не виждам що пишеш за българия и за нас пре..аните еврогейове!!!за съжаление в челябинск няма да идвам скоро!
  • 21 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ":

    възможно е твоя кораб да потъва,но не говори за корабите на другите от твое име:)!не съм забелязъл някъде в европа масово да имигрират освен в държавите с руски манталитет и постсъветско управление,напротив европа е пълна с имигранти от хубавия руски свят.бедните бачкат,богатите се забавляват на уж потъващия европеиски кораб.разликата между останалите в ес и нас е манталитета на критичната маса такива като теб дето се чувстват постоянно измамени ,щото не могат да се реализират!!!чудна работа що не им потъва кораба вече дори и на румънците след като изгониха всичко свързано с руската резентура там и вкараха в затвора огромен брой преходни политици и бизнесмени свързани точно с този руски свят за които плачете!

    Коментиран от #26

  • 22 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "До Десислава":

    кво да кажа?путин с политиката си спря руските туристи ,а и ги направи в пъти по-бедни,спря южен поток щото няма парички ,а путинофилите за неговите деиствия обвинявате българия.манталитет ,кво да се прави.останал от чорбаджи генчо ,робска психика и сервилност незачитаща собстветото си дойстоинство.що се отнася до руските върхови технологии ползвал съм ги достатъчно уж безплатно,телевизор електрон,лада,панелка...благодаря ,за напред оставям ги на теб,заедно с ракетостроенето им и т.н. руски щуротии.нямам желание да живея като тези в челябинск предпочитам като тези в гранц или поне както тези в серес или прага!

    Коментиран от #24

  • 23 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Истината боли":

    истина,ти се бориш с истината през тъпи руски вицове :)!та явно воя ти към месечината наистина продължава!що се отнася до твърденията ми те са на база статията по-горе!

    Коментиран от #25

  • 24 До Десислава

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Десислава Димитрова":

    Ха ха ха
    Южен поток ще има, но же мине "покрай" България!
    Путин прави подарък от 60 млн. $ «само» да ви "заобиколи" и нямал пари?!

    "На 75 млн. $ се оценява газопровода през Македония, от тях тя ще заплати само 15 млн., останалите работи ще бъдат извършени за сметка на ГАЗПРОМ!"

    Ха ха ха, повече не говори, промит мозък!

    Коментиран от #28

  • 25 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Оуу, ти се "бориш"?

    А аз излагам "голата истина", кое и е руското!?

    Когато "фактите" говорят и "боговете" малчът!

    Коментиран от #27

  • 26 ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    «не съм забелязъл» - Уточни си пола!

    Този който плаче «за този руски свят» си ти!

    Не можеш да проумееш, че ти «самия» се чустваш постонно измамен!
    И повтвряш едно и също Русия, комунизма, Путин
    Нито Русия, нито комунизма, булшевизма, Путин и т.н. не са виновни за твоето «нещастно благосъстояние», а ти самия!

    Който няма в главала, има в краката!

    Баба ми е комунист, дядо ми фашист, аз съм каратист.

    Що е то?

    Алексей Петров!

    Човек се развива а ти си тъпчеш на место!
    У теб май ни в краката, ни в главата има нещо!
    За това околните са ти виновни!

    Коментиран от #29

  • 27 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Истината боли":

    и тя е?

    Коментиран от #30

  • 28 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "До Десислава":

    тва някакви пожелания ли са ?путин не прави нищо освен да ви натиска копчетата да го рекламирате.ни турски поток ,ни южен поне за сега!южен поток си е една ексцентрична инвестиция без здрава икономическа логика,само за да заобиколи украйна щял да инвестира милиарди,но като трябваше да вади парите се разсърди на всички :)!и стига с лъжите че южен поток е щял да бъде златна мина за българия.щеше да си върнем инвестицията в най-добрия случай след 20 години.

    Коментиран от #31

  • 29 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ГЕРБ":

    аз да си уточня пола !!!!и ме приканва човек с ник герб,който всъщност е атакист :)!
    аз не съм измамен напротив ,чуствам се чудесно,но понеже тука виете на умряло против ситуацията в българия и нашето неразвитие ,обяснявам що се случва .критичната маса от ревльовци подкрепящи волен сидеров или серго станишев и сега миков ,ставате всяка сутрин с отворен чадър в г.а и съботирате развитието на държавата с което превърнахте българия в европейски парадокс,като единствената членка на ес със затихващи функции.поради явната неспособност за адаптация към обществата живеещи в демокрация и пазарни принципи вие плачите за путин и безвремието .като обаче някои ви го каже в прав текст и се почва--ооо аз не съм комунист,но харесвам русия,аз съм български патриот ,но бих предал българския интерес в полза на руския,ооо демократите са пед.ли ,американците са престъпници,но никога не бих отишъл в русия или северна корея ,нито пък ще се откажа от постиженията и правата на западната демокрация!!!!та тва е точно като първия ти въпрос за пола, лицемерие!

    Коментиран от #32

  • 30 ГЕРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Десислава Димитрова":

    Действителноста не е "холивудски ФИЛМ"!
  • 31 ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    Мен политическата опстановка в БГ не ме интересува!
    Не гласувам защото «нямам БГ гражданство» и дали утре ще се събудиш-(те) ми е все едно!
    Ако всички мислят като теб, че: «Русия, комунизма, Путин са виновни за нещастното ви благосъстояние», в близко бъдаще пробуждане и изход в БГ не виждам!
    Американци проповядват: Спрете Путин, Русия иска да възроди «КОМУНИЗМА»!?
    А аз питам: Защо се плашите от нещо «вредно и лошо»? Оставете ги «сами» да си навредат!
    Стината е, че в Русия никакъв комунизъм не се гради и никой не иска!
    А парадокса е там, че той до сега съществува «само» като «идеология» и не на практика!
    В него виждат «единствено» противостоене на капитализма! Истината е, че искат втори Елцин да могат да грабят Русия!
    Ако Южен поток ще си върне инвестицията в най-добрия случай след 20 години, след колко години ще си върне парите «7 блок на АЕЦ Козлодуй»? Ще ги върне Дунав потече на «обратно»!
    Никой не е дошъл да ти даде, а да ти «вземе», за това затвориха станцията!
    Сега ще почнат новото облъчване, «6 и 7 блок се затварят по ред измислени причини» и «спешно» се нуждаете от «нов и евтин американски реактор»!
    Волен няма ректорат иначе отдавна да е станал волеща сила, него го издигат на пиадестала «некадърниците» на власт!
    Прекалено сте бедни и подкпни и в скоро времен яма да се отърсите от конолиалистите, ако въобще!
    Знаеш ли още колко много мога да пиша?
    НЯМА СМИСЪ!
    Няма да ме разбереш!
    Гледай само в яроста си да унищожи Путин и Русия да не стигнеш до лудост и да скочиш от прозореца с рев «бягайте Путин идва»!

    Коментиран от #33

  • 32 ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    Кой съм не мога да разкрия!

    Много съм известен! и

    Няма да рискувам "уволнение" от КОНТРА РАЗУЗНВАНЕТО!

    Заслужаваш ли си поне за "веднъж"?!
  • 33 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "ГЕРБ":

    демек нямаш българско гражданство ,а пишеш от ник герб и говориш както ти оттърва веднъж като български патриот ,друг път като чужденец!!!путин нека си вреди или не в русия ,но да не го прави в останалите страни в частност тук.нека спре да финансира български партии,нека спре да прави политически прецеденти до границите ни ,а иначе в русия как ще постъпва си е негова работа.аз като българин се вълнувам от българския интерес .в руската федерация има сепаратиски движения ,които той смаза с небивала жестокост,но света мълча .избива опонентите си ,света пак се прави ,че не вижда ,но сега тръгна да налага стандартите си из европа и вече няма накъде!
    що се отнася до краденето в русия ,то си продължава просто се смениха крадците ,едни олигарси смениха други по същата система и руския народ ,пак е гладен ,гол и бос,но както каза и ти това са проблеми на руския народ,само че тук се появявате някакви рекламни лица на руския свят и пишете щуротии,колко било добре в русия ,как в европа живеели пе.али ,а там били незнам кво си,та трябва да се казва истината,а тя е че русия се превръща в държава от третия свят ,като инфраструктура,доходи права и свободи.
    що се отнася до аец а съм съгласен че не ни трябва нов реактор поне в близките 20-30 години,щото икономиката ни няма нужда от нови мощности,но е възможно поради корупционните практики в страната да се изгради такъв .що се отнася до колониализма,тва е система при която живяхме доста време ,при турци и руснаци та сега в

    Коментиран от #34

  • 34 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Десислава Димитрова":

    при турци и руснаци та сега в ес си е направо свобода :)!и както се случва при родените в робство канарчета ,постоянно се връщат доброволно в клетката.ти си нагледен пример за точно този тип хора.
Новини по държави: