Last news in Fakti

14 Май, 2015 17:38 827 0

Найджъл Фараж изправен пред партиен преврат

  • найджъл фараж-
  • великобритания-
  • ukip-
  • лидер-
  • партиен пост

Новият - стар лидер на Партията на независимостта бе обвинен в създаване на култ към своята личност и политическа агресия

Найджъл Фараж изправен пред партиен преврат - 1
Снимка АП/БТА

Найджъл Фарадж, лидер на  Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP), е изправена пред "преврат", след като партийният касиер и един от най-големите партийни дарители призоваха за провеждане на избори за лидерския пост, пише британският вестник "Гардиан".

Стюарт Уилър, който е дал стотици хиляди паунда на партията, заяви, че би искал да види Фараж да стои настрана и да приеме гласуването.

Лидерът на UKIP за кратко сдаде поста след като не успя да спечели място на партията в британския парламент, но четири дни по-късно оттегли оставката си заявявайки, че националният изпълнителен комитет на UKIP не е искал той да си тръгне.

Пред радио Би Би Си Уилър заяви, че е "време за нещо по-тихо" що се отнася до ръководството на UKIP. Той заяви, че според неи Фараж вече е изтощен, страда от болки в гърба и трябва да даде оставката си поне до новите вътрешнопартийни избори, които може да се проведат през есента.

Уилър каза, че Фарадж е твърде агресивен и противоречив като партиен водач в решаващия период преди референдума за ЕС.

Хю Уилямс, касиер на партията, подкрепя Уилър, заявявайки, че Фарадж е "най-добрият политически изпълнител в тази страна, но идва време - и аз мисля, че времето вероятно е сега - когато той трябва да позволи на партията да стои на собствените си два крака."

Той каза, че "има голяма опасност партията да се разглежда като партията на Найджъл Фараж, а не като Партия за независимост на Обединеното кралство."

Растящото напрежение в сърцето на партията излезе на бял свят след като Патрик O'Флин, шеф на предизборния партиен щаб, каза че Фарадж се е превърнал в "ръмжащ, обидчив и агресивен" мъж по време на изборите.

"Това, което се случи, изглежда като абсолютна монархия или култ към личността. Смятам, че дори Фараж няма да каже, че това е най-славният миг от неговото лидерство", заявява О'Флин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: