Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 17:34 977 2

Нетаняху отмени посещението си в Германия заради напрежението в Израел

  • бенямин нетаняху-
  • германия-
  • израел

Само през днешния ден станаха няколко инцидента в страната

Нетаняху отмени посещението си в Германия заради напрежението в Израел - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отмени посещението си в Германия, заради ескалиращото напрежение между палестинци и израелци в неговата страна, съобщи Гардиън.

Последната седмица беше изпълнена с безредици и смъртоносни атаки, като само през днешния ден станаха няколко инцидента, които ескалираха напрежението.

През днешния ден мъж бе убит, след като нападна с нож и рани израелски войник. В Йерусалим пък 18-годишна палестинка наръга с нож израелец в близост до спорен храм.

Четирима израелци бяха убити в сблъсъци в Йерусалим и улична престрелка в окупирания Западен бряг през последните дни. В същото време двама палестинци бяха убити след сблъсъци със силите за сигурност.

За да овладее ескалацията на напрежението премиерът Нетаняху е разпоредил военно присъствие в Йерусалим и Западния бряг. Посещението на премиера на Израел в Германия трябваше да отбележи 50-годишнината от дипломатическите връзки между двете страни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 1 Отговор
    Евреите искат да си присвоят джамията Ал Акса в Йерусалим леко и постепенно. Първо си извоюваха право да се молят и те там, защото била построена на мястото на храма им. После пратиха за постоянно войници да пазят уж молещите се евреи. После взеха да ограничават арабите да влизат. Накрая ще си извадят нотариален акт за джамията и ще я съборят вече понеже е тяхна и могат да правят с нея каквото си искат. Като цел и краен резултат на мястото на джамията ще си "възстановят" техния храм.
    Нормално е арабите да не са съгласни, след като знаят това.
  • 2 некойси

    0 1 Отговор
    Следвайки същата железна логика си присвояват и територии на Палестина по същия начин.
    По-интересно е че няма кой копче да им каже и си правят каквото поискат.