Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 12:49 2 485 30

Русия спира поддръжката на българските самолети МиГ

  • русия-
  • самолети-
  • миг

Това ще стане след сключването на договора за ремонт с Полша

„Русия няма да поддържа българските МиГ-29, след като България сключи договор за обслужване на самолети с Полша.“ Това заяви генералният директор на РСК „МиГ“ Сергей Кортоков, цитиран от ТАСС.

„В случай на подписване на българската страна на споразумение с Полша за ремонта на двигатели РД-33, монтирано на самолети МиГ, ние нямам друг избор, освен да спрем поддръжката на българските самолети“, заяви Кортоков.

Според генералният директор в такъв случай правомерността на тези въздухоплавателни средства за напред и безопасността на пилотите ще бъдат поставени под въпрос.

„Съжаляваме, че такова решение е взето въз основа на политически целесъобразност и оказан натиск“, допълни Кортоков.

Според него предложението за ремонт, което РСК „МиГ“ са отправили към България е било много изгодно икономически, като двете оферти са финансово идентични. Подчертано беше, че на Полша не й са били предоставяни лицензи и актуализирана техническа документация за ремонта на самолетите МиГ.

„Въпреки този инцидент, който ни създава дълбоко чувство на съжаление, на базата на традициите на вековна дружба между Русия и България, ние се надяваме да изградим взаимно изгодно сътрудничество, основано на международното право. Смятаме, че е възможно да се оспори действителността на споразумението с оглед на предстоящото нарушаване на нашите права, като разработчик и производител на самолети“, допълни Кортоков.

През вчерашния ден стана ясно, че договорът с Полша за ремонт на самолетите МиГ ще бъде подписан през следващата седмица. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    защото сме "братушки"
  • 2 Бай хой

    0 1 Отговор
    Защото марионетките на вашингтон в София обявиха война на Русия.

    Сега откъде ще вземат части за самолетите. Сигурно някой е длъжен да произвежда и да ги подарява на полша за да ги продават пък на нас.

    Това ли сътвори стратега от кукорево с тиквун будата.

    То бе ясно че сделката с полша бе само парлама за да се приземят самолетите и да бъдем принудени да купуваме таралясници от 1974 година за по 30 милиона долара.
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Или холерите ще си разкомплектоват старите самолети и ще слагат кръпки от тях на нашите.
  • 4 Киро

    0 2 Отговор
    Чао, другари изнудвачи! И без това тия дърт бангии са за смяна!

    Да си вземем нови Юрофайтърчета и повече с тия матрьошки никакво взимане-даване!

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Киро

    2 0 Отговор
    ..чувал той другаря Сюртуков за конкуренция и свободен пазар, хаха!
  • 6 Румен Янев

    2 0 Отговор
    А бе за какво са ни самолети???Кремъклийката и у гората ...
  • 7 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Кукоревския и тиквун вече взеха 12 f15 за по 30 милиона парчето. Какви юропадналчета блянуваш. На тия се вика дърти бангии от 1974 година.
  • 8 стратокастър

    2 0 Отговор
    Русия спира поддръжката.... защото ние не търсим Русия -то и Бай Тошо е бил полу нелегален защото той се е криел пък никой не го е търсил!"между Русия и България, ние се надяваме да изградим взаимно изгодно сътрудничество, основано на международното право."
    Я ВИЖ ТИ ,КАТО ВИДЯХА ДЕБЕЛИЯ СЕ СЕТИХА ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ВЗАИМНО ИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ПРИ ТОВА ОСНОВАНО НО МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Ярослав Станчев

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "стратокастър":

    Видели те дебелия.Да не го видим ние накрая?Руснаците казват,че поляците нямат лиценз да ремонтират самолетите.Според МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО не могат да извършват такава дейност щом нямат разрешение от производителя,нали така???
    И ако МиГ решат да съдят нас и поляците за нарушаване на правото им,кой ще плаща глобите???Ние или поляците???Или ще делим...по равно?
  • 10 стратокастър

    2 0 Отговор
    Ех как ги обичам такива юристи по международно право като теб !
    Точно за миговете , руснаците ще ни осъдят когато видиш северно кореец на живо!Руснаците г**ъ да си съдерат никого няма да осъдят ! Това им е ясно като "бял ден " и те затова плашат че ще прекратят поддръжката защото нямат никакъв друг ход !NB!
  • 11 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Ще поживеем,ще видим.Да стане после като с деса и киро.Когато американците думнаха болницата в Кундуз.Тишина и след една седмица,опааа,грешка стана,извинете.
  • 12 Бай хой

    0 1 Отговор
    Стратокастрираният я като си толкова дълбок когато поспре съвременното преразпределение или необявената но продължаваща доста трета световна война, кой ще гризне дръвцето.

    Както знаем след двете световни войни силните се споразумяха и България бе орязана заради предателите вкарали ни на грешната страна.

    Сега само и само някои предатели и уроди за да се репчат на Русия ни вкараха отново на грешната страна.

    Когато сащ и Русия отново се разберат а това неизменно ще стане и на децата е ясно че тук ще се разпорежда Русия. И давате ли си сметка с мозъчета какво докарвате на България. Или е по-важно сега да получите постче и потупване по гърба от колонизаторите.

    Ако не се договорят тогаво просто няма никакво значение.

    Коментиран от #14

  • 13 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    За Кирето-"специалсита по всичко"
    Един ден след като стана известно, че Германия спира временно получаването на нови изтребители Eurofighter (http://pan.bg/view_article-4-324374-Germaniya-sprya-vremenno-priemaneto-na-novi-iztrebiteli-Eurofighter.html), от немските ВВС съобщиха за нов проблем с тези изтребители.
    Как пък поне по една тема да не се окажеш неподготвен..., да ръсиш глупости!
  • 14 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    20 години след Втората световна .... победила Русия беше в окаяно състояние а победена ,разгромена Германия беше отново мотора но Европа с по голям БВП от Руснаците !От това повече какво да ти казвам?

    Коментиран от #15

  • 15 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "стратокастър":

    Какво та топли теб злобльо че Русия била зле а германия била моторетка, като 26 години след 1989година България е съсипана, ислямизирането върви с пълна пара и светлина в тунела няма.

    Мишоците тръгнали да се радват на чужди неволи а не си виждат голия задник.

    Коментиран от #17

  • 16 много важно

    2 0 Отговор
    ще си вземем Ф22 Ф35
    няма да храним путиН я.

    Коментиран от #22

  • 17 стратокастър

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    България е исторически съюзник на Германия и съвсем естествено е пак да сме в модерен съюз със съвременна Германия отколкото с все по затъваща Путинова Русия !

    Коментиран от #19

  • 18 тошибиян

    0 0 Отговор
    след като полша ше ремонтира самолетите после ако има паднал да не цирикате 4е руснаците били криви?те ви казват 4е полша няма лиценз и технологи4ни данни

    Подчертано беше, че на Полша не й са били предоставяни лицензи и актуализирана техническа документация за ремонта на самолетите МиГ.

    Коментиран от #20

  • 19 jp power

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стратокастър":

    От много време ти чета глупостите и не мога да разбера , тъп ли си или се правиш на такъв

    Традиционно за дата на основаване на Германия се приема (въпреки че е в известна степен произволно) 2 февруари 962 г., когато Ото I, източнофранкски крал, е коронясан за император в Рим и това е началото на Свещената Римска империя (известна още като Първи немски райх), която, въпреки че никога не е напълно обединена, под различни форми съществува до 1806 г., когато вследствие на Наполеоновите войни се разпада.

    Между 1815 и 1871 г. Германия се състои от многобройни независими държави, 39 от които формират Немския съюз (Deutscher Bund)


    За къв исторически съюз говориш....лягай да спиш, че утре ще копъш пак.
  • 20 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "тошибиян":

    що не се сещаш ,че поляците ще ги ремонтират по-качествено?!

    Коментиран от #21, #23, #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 аман

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "много важно":

    А с какво ще ги платим, с голият си задник ?
  • 23 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Juliy":

    20, пич вземи се скрий някъде, поляк и добре свършена работа, единственото хубаво нещо в Полша е полското ду.е, няма толкова застреляна и смотана нaция, който не си е имал работа с ПАляк просот не знае в кво се забърква, на моменти напълно подкрепям Хитлер

    Коментиран от #27

  • 24 тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Juliy":

    ти казваш 4е ако ги ремонтира друг а не в завода пройзводител ще е по добре а?

    Коментиран от #26

  • 25 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ако се обърнем с лице към историята и се вторачим в лицето Хитлер-наш верен съюзник през 2-та св. война/поне по-голямата част от нея/ и носител на званието "заслужил майстор на войната"...няма да открием документ,в който той да се е обърнал към СССР след Великата танкова битка с думите "КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА ДА МИ РЕМОНТИРАТЕ ПОТРОШЕНИТЕ ТАНКОВЕ?"...И тук не става въпрос за лиценз или технически възможности,а за стациониране в РАЗЛИЧНИТЕ СТРАНИ НА БАРИКАДАТА!Вярно е че България може много неща-да храни добри чувства към християнския руски народ,да го приема като турист,да търгува с него/някакси/,но...чак пък да загърби исконните си евроценности и да се държи като 16-та република!...Защото 45г не само стигат,но и бяха прекалено много колкото и да сме търпеливи по природа!!!
  • 26 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "тошибиян":

    Хем ти върви трудно мисълта,хем си и неграмотен, затова лягай да спиш и утре иди да изринеш на кравите!
  • 27 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "PlimP":

    Скрии се ти!
    Поляците са велика нация и може само да се учим от тях!Това ,че си неграмотен те извинява до някъде.

    Коментиран от #30

  • 28 Киро

    0 0 Отговор

    тошибиян
    в завода пройзводител

    ==============

    Защо тролещите копейкаджии са толкова неграмотни?

    С липса на каквито и да било познания, отритнати и отхвърлени от живота индивиди?!

    Или оня "специалист" по международно право, дето заяви, че без съгласието на производителя, никой нямал право да ремонтира- АХАХАХАХАХА, я отиди и поискай на бай ти Минчо от сервиза до вас разрешителните от производителите да прави ремонти!

    Боже, събери си вересиите, Боже!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Juliy":

    Не виждам с какво поляците са по-велика нация от българите, а и не виждам с какво толкова да се учим пък от тях.

    Май сте забравили българската история.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания