Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 08:25 1 881 7

Русия спира да поддържа българските самолети МиГ

  • русия-
  • самолети-
  • миг

Това се казва в писмо от РДК МиГ

Руската самолетостроителна корпорация РСК „МиГ“  е предупредила България за възможността за преустановяване на обслужването на българските самолети „МиГ“, съобщи ТАСС.

Това се посочва в писмо на генералния директор на компанията Сергей Коротков, адресирано до руския посланик в София Юрий Исаков.

„Изпълнението на ремонта на двигателите на българските самолети от страна на полските предприятия би било основание за преустановяване на договореностите за поддръжка и експлоатация на самолетите МиГ 29 на българските ВВС. Също така под въпрос ще бъде поставена безопасността на превозните средства и гарантирането на безопасността на пилотите“, се казва в писмото.

На 22-ри октомври България и Полша подписаха договор за ремонт на българските самолети, които са руско производство.  От РСК „МиГ“ заявяват, че сумата за ремонт на двигател на самолет, която са предложили на България е възлизала на 1.050 млн. евро, докато полската оферта е била 1.023 млн.  Руската страна обаче е була готова да гарантира за 500 летателни часас, докато Полша за 350. Все пак от компанията се надяват, че ще могат да продължат сътрудничеството си с българската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФакРусия

    0 1 Отговор
    как може да сме в НАТО и да поддържаме вражеска отбранителна промишленост ?!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 а ся

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФакРусия":

    Ние друга имаме ли ?
  • 4 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФакРусия":

    Добре,че самолетите ни са "вражеско" производство и понеже не са натъпкани с електроника все още летят,дори 5 години след изтичане на ресурса им.Ако бяха от "братските" ефове да са се приземили още преди 5 години.

    Коментиран от #5

  • 5 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Много добре!
    Колко по-малко контакти имаме с империята на злото толкова по-добре!
    Всички съседи на Русия имат обтегнати отношения с нея, не се поддават на руските домогвания и провокации и от това са само спечелили.
    Като тръгне газта от Черно море както се случи с Румъния ще стане още по-добре за нас!
    И не се пудри много щото за да поддържаш армия на високо технологично ниво трябва да имаш на същото ниво промишленост и наука.А само с износ на газ и петрол на ниски цени нали се сещаш ,че няма как да стане!
    Путин нали рекламираше някакви руски таблети и лаптопи.Да си ги видял някъде?!!!

    Коментиран от #6

  • 6

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Juliy":

    Искаш да кажеш че Руската армия и военното им оборудване не е на ниво, не ставай смешен....
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    "Все пак от компанията се надяват, че ще могат да продължат сътрудничеството си с българската страна."
    Смешници - хем боли, хем сърби! Поляците освен своите Миг-29 си купиха допълнително бройки от Германия и Чехия и си ги поддържат вече колко години и нямат никакви аварии. Боли ви че губите поредния кокал и най-вече че губите влияние. Сбогом, тоя път завинаги!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания