Last news in Fakti

16 Ноември, 2015 13:46 1 460 0

Арести в белгийския квартал Моленбек

  • париж-
  • моленбек-
  • арести-
  • франция-
  • атентат

Белгийската полиция провежда широкомащабна операция в брюкселския квартал Моленбек, съобщават местни медии. Очевидци говорят за чути изстрели и експлозии.

Властите потвърждават за полицейската операция, уточнявайки че в момента е задържан един мъж.

Не се разкрива неговата националност, нито пък името му. Районът е блокиран от тежковъоръжени полицаи, които с подкрепата на свои цивилни колеги и полицейски кучета претърсват сградите.

Петима души бяха задържани при полицейска операция в Моленбек в събота. Кметът Франсоаз Шепманс разкри, че задържаните са участници в терористична клетка.

В събота вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон заяви, че лично се заема с въвеждането на ред в Моленбек, известен от години като гнездо на терористи и престъпност. Темата е особено чувствителна в Белгия, тъй като от години е обществена тайна, че властите избягват да се намесват в живота на квартала, населен главно с араби.

През последните години Моленбек се е превърнал „във военна база“ за ислямисти с богат боен опит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: