Last news in Fakti

16 Ноември, 2015 09:37 2 661 1

Атаките в Париж частично съвпадат със сюжета на видеоигра

  • париж-
  • атентати-
  • игра

Създателите на третата част на видеоиграта Battlefield през 2011 г. случайно са „предсказали” трагичните събития от 13 ноември, когато в Париж имаше поредица от терористични атентати.

Става дума за мисията „Братя по оръжие”. Главният герой в играта е от оперативните спецслужби и трябва да предотврати взрив на бомба в Париж, която е поставена от международна терористична групировка. Това се случва именно на 13 ноември, само че 2014 г. Атентатът, по сюжет, не се предотвратява, и загиват много хора.

Battlefield 3 излиза за първи път на пазара на 25 октомври 2011 г. и е посветена на борбата с тероризма. Създадена е от шведската компания Dice за персонални компютри, Playstation 3 и Xbox 360. За първата година от излизането си са продадени близо 15 млн. копия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай янко

    0 0 Отговор
    само дето забравихте да пишете, че в играта мисията я изпълняваха руснаци