Last news in Fakti

16 Ноември, 2015 15:50 1 359 4

Френските власти на лов за терористи

  • френските-
  • терористи-
  • лов

23-ма души са били задържани в рамките на мащабни полицейски акции във Франция

Френските власти на лов за терористи - 1
Снимка: БТА/AP

23-ма души са били арестувани в рамките на мащабни антитерористични акции във Франция, съобщи Би Би Си.

Подобни операции текат и в белгийската столица Белгия. Експлозии и изстрели са били чути в района на Моленбек.

Междувременно братът на двамата заподозрени за атаките е бил освободен след задържането си в Белгия. Адвокатът на Мохамед Абдеслам заяви, че той е бил освободен без да му бъдат повдигнати обвинения. Неговите братя са Мохамед Абдеслам, който бе убит по време на атаките в Париж и Салах, който в момента се издирва. Той бе част от групата от 7 души, които бяха арестувани в Белгия в края на миналата седмица. 5-ма от тях вече са освободени.

Вече е бе обявено, че един от атентаторите е влязъл в Европа чрез имигрантския поток през Гърция.

Междувременно висш турски представител, който е пожелал анонимност е заявил, че Турция на два пъти е предупреждавала френските власти за опасността от един от нападателите. Става въпрос за Омар Мостефаи, като предупрежденията са били отправени в края на 2014 г. Мостефаи бе идентифициран като един от терористите пред залата „Bataclan” по неговите пръстови отпечатъци. В същото в 12:00 ч. местно време френските граждани запазиха минута мълчание в памет на жертвите от атаките в Париж.

Френските власти на лов за терористи

В същото време на срещата на Г20 в Турция световните лидери се разбраха да затегнат контрола по граничния контрол и да засилят обмена на разузнавателна информация, съобщи Ройтерс. Там обаче нямаше подадени знаци за драматична промяна в отношението към действията в Сирия.

„Атаките в Париж, предхождани от атентатите в Турция, атаките в Ливан и катастрофата на руския Airbus подчертават заплахата, пред която сме изправени. Ние направихме важни стъпки за взимането на мерки за прекратяването на финансирането на терористичните групировки. Ние искаме да спрем прииждащите терористи, споделяйки информация и залавяйки ги на границите си“, заяви британският премиер Дейвид Камерън.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 легионера

    3 0 Отговор
    Джагалите нищо не са видели още. Франсетата ако се напрегнат, много мангал ще го отнесе. Легионерите са вече в Париж.
    В Антверпен най-разпространеното име било Мохамед. :)
    В сравнение с френската машина за терор, тази на ислямска държава изглежда, като детска приказка.
  • 2 мухаха

    0 0 Отговор
    2 REP
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    "Подобни операции текат и в белгийската столица Белгия"
    :)))))
    Тия хора четат ли какво са написали?
  • 4 ккк

    0 0 Отговор
    Да живеят белите хора
Новини по държави: